NA GRANICI KOME

Ne znamo točno kako, ali muškarac kod Koprivnice vozio je bicikl s 3,46 promila alkohola u krvi

25.05.2020 u 13:53

Bionic
Reading

Tijekom vikenda, od 22. do 25. svibnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je osam prometnih nesreća od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, jedna osoba lakše ozlijeđena, dok se za drugu osobu čeka liječnička kvalifikacija ozljeda

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su tri prometne nesreće s materijalnom štetom, pri čemu je jedan vozač pod utjecajem alkohola bio mladi vozač. Ukupno je utvrđeno i sankcionirano 288 prometnih prekršaja od čega 35 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 113 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 38 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 14 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Tijekom provedbe pojačanog nadzora šest vozača je bilo uhićeno, a tri vozača su bila smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Provedena su četiri žurna prekršajna postupka u kojima su prekršitelji kažnjeni visokim novčanim kaznama i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Jedan vozač je predan u zatvor u Bjelovaru radi provedbe određene mjere opreza zadržavanja u trajanju od 15 dana.

Najveća brzina kretanja vozila van naselja, utvrđena je u petak, 22. svibnja, u 18.53 sati na državnoj cesti Križevci - Gradec, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 174 kilometara na sat iako je na toj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 100 kilometara na sat. Najveća brzina kretanja vozila u naselju, utvrđena je u nedjelju, 24. svibnja, u 10.37 sati u Podravskoj ulici u Novigradu Podravskom, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 128 kilometara na sat iako je u toj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 23. svibnja, u 19.45 sati, u mjestu Velika Mučna, kod 57 - godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 3,46 promila.

Tijekom pojačanog nadzora vikendom izvršen je nadzor 48 mladih vozača kojom prilikom je utvrđeno 18 prekršaja od kojih sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (0,00 do 0,50 g/kg – 4, 1,00 do 1,50 g/kg – 1), dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja nepoštivanja prometnog znaka, prekršaj prekoračenje dopuštene brzine kretanja i prekršaj nepropisnog prijevoza djece. Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača, utvrđena je u 6.15 sati u nedjelju, 24. svibnja, na Križevačkoj cesti u Koprivnici, kod 21-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,02 promila. Vozač je zbog nepropisnog kretanja kolnikom, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.