premijer o istražnom povjerenstvu

'Orsat Miljenić je moj kolega s prava. Kako može tako tumačiti zakon?'

25.10.2017 u 12:17

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković komentirao je u srijedu izjavu predsjednika istražnog povjerenstva za Agrokor Orsata Miljenića da povjerenstvo treba raditi bez obzira na istragu DORH-a: 'Ne razumijem kako pravnik i bivši ministar pravosuđa na taj način može čitati zakon...'

Orsat Miljenić (SDP), predsjednik istražnog povjerenstva za Agrokor, još je jednom najavio kako će inzistirati na tome da saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor nastavi s radom, dok HDZ uporno ponavlja stav da povjerenstvo po zakonu mora prestati s radom nakon što se pokrene istraga DORH-a.

'On je bio ministar pravosuđa, studirao je pravo... ne znam kako kao pravnik može drugačije tumačiti članak 4. Zakona o istražnim povjerenstvima, zakona koji kaže da povjerenstvo prekida s radom kada se pokrene istraga', rekao je premijer Andrej Plenković.

  • +4
Članovi povjerenstva za Agrokor Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Plenković je komentirao i natječaj MUP-a za nabavu dva blindirana vozila za prijevoz štićenih osoba, vrijednih oko 13 milijuna kuna.

'U takvim vozilima ne voze se ni predsjednica države, ni predsjednik Sabora, ni ja. Ali sve države zbog sigurnosnih razloga imaju potrebu za takvim vozilima. Čuo sam se s ministrom unutarnjih poslova koji mi je rekao da su takva vozila koja imamo već dotrajala te da je potrebno imati i takve automobile u slučaju da budu potrebna za neku štićenu osobu', rekao je premijer Andrej Plenković.