SARAJEVSKI GRADONAČELNIK

'Ne otvaramo slastičarnicu pa da nam treba uporabna dozvola!'

08.05.2014 u 14:55

Bionic
Reading

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić potvrdio je da još uvijek nije izdana uporabna dozvola za korištenje Gradske vijećnice, ali da se nada da će do sutra ipak biti izdana, piše tamošnja novinska agencija Patria. Sarajevska Gradska vijećnica nedavno je obnovljena, ali gradonačelniku nedostaje dozvola da je otvori

Komšić je kazao da posljednja dva mjeseca novinari samo pišu o Vijećnici. 'Ne otvaramo ni restoran ni slastičarnicu pa da nam treba uporabna dozvola', kazao je Komšić.
Na novinarski upit da radovi još uvijek nisu završeni u podrumu, on je naglasio da podrum neće ni otvoriti, a na opasku da se nije malo požurilo s otvaranjem Vijećnice, Komšić je kazao da su radovi trebali biti završeni', piše Patria.

'Pa kraj radova bio je predviđen do 9. svibnja, oni su prekoračili taj rok', kazao je Komšić i naglasio da radovi na interijeru još nisu završeni, pa će biti nastavljeni nakon simboličnog otvaranja 9. svibnja.
'Radovi na interijeru možda čak neće biti završeni ni do 28. lipnja, ali to ne utječe na mogućnost obavljanja nekih aktivnosti', kazao je Komšić.

Na pitanje gdje je nastao problem s direktorom Nacionalne i sveučilišne knjižnice, gradonačelnik je kazao da će razgovore nastaviti nakon otvaranja Vijećnice. Prema informacijama, u Vijećnici je predviđeno oko 2000 kvadratnih metara za Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu BiH, dok je za Gradsku upravu predviđen veći prostor, ali gradonačelnik nije mogao reći koliko jer se 'ne razumije u te stvari'.
Komšić je kazao da je Vijećnici vraćen autentični izgled nakon 18 godina obnove u koju je uloženo 23 milijuna KM. Komšić je kazao da je sutrašnje otvaranje Vijećnice simbol pobjede nad fašizmom, a da je agresor imao dva cilja, da uništi Vijećnicu i uništi kolektivno pamćenje, jer je tu bila smještena arhivska građa.