LINIĆ NEUMOLJIV

'Ne odustajem od fiskalizacije na tržnicama'

08.07.2013 u 13:38

  • +18

Prodavači i zakupci s većine hrvatskih tržnica okupili se na Dolcu

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Bionic
Reading

Ministarstvo financija neće odustati od uvođenja fiskalizacije na tržnicama. Ministar financija Slavko Linić ponavlja kako se obveza fiskalizacije odnosi na sve djelatnosti u kojima se prometuje gotovinom i ne vidi razloga zašto bi se od toga odustalo

'Očito imamo otpore, otpore koje smo imali i inače. Ako smo u ugostiteljstvu postigli promet veći za 60 posto nego prošle godine, onda vidimo kako je fiskalizacija opravdan potez. Uvjeren sam da će ti rezultati, kada je u pitanju promet na tržnicama, biti daleko veći. Nama su prihodi potrebni da bismo mogli izvršiti proračunske obveze. Zahtjevi mogu biti, ali oni su u suprotnosti sa Zakonom o fiskalizaciji, jer ako ne ide na tržnici, onda ne treba ići ni prema ugostiteljima, liječnicama, odvjetnicima, nema razlike. Izuzetaka nema', jasan je Linić.

Linić ne pristaje ni na tromjesečni moratorij za prilagodbu, što traže prodavači na tržnicama, jer je od kraja prošle godine, kada je Zakon donesen bilo dovoljno vremena.

'Moratorija nema i nema ni potrebe. Ono što sam ja na svoju ruku poslao poruku da s nadzorom nećemo krenuti isti dan nakon 1. srpnja i da im dajemo mogućnost da se pripreme. Ako su shvatili da će se moći nagađati s Vladom RH. Nema potrebe za moratorijem. O Zakonu se već devet mjeseci sve zna. Ispada da smo mi kruti, nefleksibilni, tvrdoglavi, da ne damo rokove za prilagodbu. Očito da su svi sve znali ali su smatrali da mogu biti ti koji će skrenuti Vladu s puta', zaključio je ministar financija.

Linić: Ne odustajem od fiskalizacije