OTOČIĆ KRKNJAŠ

Nasukala se brodica kod Drvenika Velog, muškarac preminuo

02.08.2019 u 11:50

Bionic
Reading

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jučer, 1. kolovoza u 18.05h zaprimili su dojavu očevidca, državljanina Republike Slovenije o nasukanju brodice sa četiri osobe na otočić Krknjaš, kod Drvenika Velog

Očevidac je dojavio kako se većina članova posade nasukane brodice čini neozlijeđena, osim muške osobe, koji je u tom trenutku bio bez svijesti, o čemu je obaviještena Lučka kapetanija Split i nadležna Lučka ispostava Milna, čiji službenici su odmah isplovili prema poziciji nasukanja.

Očevidac je također izvijestio da su na nasukanoj brodici četveročlana obitelj te da je jedino zdravstveno ugrožen otac obitelji, kojemu su u pomoć priskočili nautičari u plovidbi tim područjem te su primijenili postupak reanimacije, u pokušaju spašavanja muškarca.

Službenici MRCC Rijeka odmah po dojavi prema mjestu nasukanja angažirali su djelatnike Hitne medicinske pomoći Trogir, koji su na poziciju isplovili gliserom, kamo su ubrzo pristigli i preuzeli muškarca u medicinsko postupanje te nastavili primjenjivati postupak reanimacije na samoj poziciji, ali i na spasilačkoj brodici LI Milna, kamo je pacijent prebačen u 19.10h radi hitnoga medicinskog transporta. Nažalost, u 19.33h službenici LI Milna obavijestili su MRCC Rijeka da su djelatnici HMP Trogir ustanovili smrt muškarca, o čemu je obaviještena Policijska uprava Splitsko – dalmatinska, odakle je odobren transport tijela preminulog brodicom LI Milna prema Trogiru.

Očevidom na poziciji nasukanja službenici LI Milna utvrdili su da je preminuli D.S. (rođen 1968. godine), državljanin Republike Hravatske i Republike Njemačke, upravljao brodicom dužine 7,4 metra, porivne snage 160kW, Njemačke zastave, na kojoj je plovio sa suprugom i dvoje malodobne djece, svi državljani Republike Njemačke. Nasukanje brodice dogodilo se u trenutku kada je muškarcu pozlilo i tom prilikom nitko od ostalih članova posade nije ozlijeđen, niti je brodica pretrpjela značajnija oštećenja. Nakon proglašenja smrti, tijelo muškarca brodicom LI Milna prevezeno je u Trogir, kamo su prevezeni i članovi obitelji, njihovom brodicom, koja je uzeta u tegalj.