NESREĆA U CAPE TOWNU

Nasljednik Ferrero Rochera pao s bicikla i umro

19.04.2011 u 12:39

Bionic
Reading

Pietro Ferrero, nasljednik talijanskog čokoladnog carstva Ferrero Rocher, poginuo je u biciklističkoj nesreći u Južnoafričkoj Republici

Ferrero (47) je bio izvršni direktor Ferrero grupe, koja proizvodi Ferrero Rocher, Nutellu, Kinder, Tic Tac i ostale konditorske proizvode. Zajedno s bratom Giovannijem, trebao je naslijediti bogatstvo jedne od najimućnijih talijanskih obitelji.

Ferrero je vozio bicikl u sklopu treninga u Cape Townu, gdje je boravio zbog poslovnih razloga. Izdahnuo je nakon pada s bicikla.

U Južnoafričkoj Republici s njim je bio otac Michele Ferrero, koji je zaslužan za upliv te talijanske tvrtke u međunarodne vode i uspjehe proizvoda poput Nutelle i Kindera u šezdesetim godinama prošlog stoljeća.

Pietro je počeo raditi za Ferrero u Njemačkoj 1985. godine, nakon što je diplomirao biologiju. Potom se preselio u sjedište kompanije u Albi, a 1992. preuzeo je upravu nad europskom divizijom grupe.

Smrt ga je zatekla na funkciji izvršnog direktora Ferrero Internationala, tvrtke u sklopu Ferrero grupe sa sjedištem u Luksemburgu, i predsjednik Ferrero S.p.A., talijanske podružnice grupe.

Talijanski šef diplomacije Franco Frattini rekao je da je Pietro Ferrero bio 'biznismen iznimnog talenta, nadaren strategijskom vizijom i dubokim osjećajem' za talijanske interese.

Dodao je da je Ferrero 'znao kako utjeloviti najbolje kvalitete (talijanske) industrijske povijesti, stalnu potragu za izvrsnošću, kreativnost, odlučnost za natjecanje, čak i u teškim trenucima, da bi ojačao jednu robnu marku da postane simbol'.