TEROR U KARLOVCU

Nasilnička banda u jednoj noći napala čak šest puta?!

11.07.2013 u 16:53

Bionic
Reading

Karlovčanin Marko Marković (22) u noći s petka na subotu brutalno je pretučen prilikom izlaska iz kafića Coda Bar na karlovačkoj tržnici. Udarcem u glavu u nesvijesti je oboren na pod, a potom je uslijedilo cipelarenje. Probudio se u Općoj bolnici Karlovac, dan poslije prebačen je u zagrebačku bolnicu u Dubravi, gdje su mu operativnim zahvatima liječnici praktički rekonstruirali kosti lica koje su bile smrskane.

Njegovi roditelji, majka Anamarija i otac Zlatko, i danas su u šoku. Kažu da su preživjeli pet dana pakla. Nakon što im je liječnik u zagrebačkoj bolnici rekao da bi sina izgubili da je udarac bio koji centimetar niže, majka Anamarija odlučila je stvar, kaže, istjerati do kraja, piše Jutarnji list

Želi znati tko joj je bez ikakva razloga gotovo ubio sina, ali isto tako, dodaje, želi upozoriti na manjkavosti sustava, i zdravstvenog i policijskog, koje je u tih pet dana osjetila na vlastitoj koži. 'Bio sam u tom kafiću s društvom, s prijateljima, od kojih su neki i policajci. Nešto poslije dva sata krenuo sam van i vidio skupinu oko pet mlađih ljudi, možda mojih vršnjaka. Među njima sam prepoznao jednog, nismo znanci niti sam ikada pričao s njim, ali znam da je problematičan. Ni s kim od njih nisam prozborio ni riječi. Tek što sam se polukružno okrenuo od njih, osjetio sam jak udarac u glavu. Nije bio šakom, nego nekom palicom, drvenom ili metalnom, ne znam. Pao sam u nesvijest i probudio se u kolicima u Općoj bolnici Karlovac. To je sve što znam o tom događaju', kaže Marko.


Srećom, njegovi poznanici su sve vidjeli, pa su mu poslije ispričali da ga je skupina mladića, nakon što je u nesvijesti pao na pod, nastavila divljački udarati po glavi i tijelu šakama i rukama tko je kako stigao, a potom su otišli. Na osnovi njihova svjedočanstva majka Anamarija u ponedjeljak je prijavila slučaj policiji, zbog čega su dan poslije, kaže nam, uhićeni i privedeni na obavijesni razgovor M. K. i A. B., a potom i pušteni. Policija, kaže Anamarija Marković, pojma nije imala o događaju, iako ih je odmah o svemu trebala izvijestiti karlovačka bolnica.

'Imamo saznanja da su se te noći, od 23.30 do 3 sata u subotu, dogodilo šest napada, od Foginova kupališta, Perivoja dr. Franje Tuđmana, Radićeve, Grabrika, te još jedan na tržnici, gdje je napadnut i Marko', kaže otac Zlatko.

Sasvim slučajno, jednu žrtvu sreo je njihov Marko kada je išao na rengen u karlovačku bolnicu. 'On je izlazio, a ja ulazio, pa smo malo popričali. Rekao je da ge je napala ista grupa, isto je prepoznao A. B.-a. Njega nisu jako izudarali, ima lakše tjelesne ozljede, pa mi je rekao da neće ići na policiju', kaže Marko.

Više pročitajte ovdje