PREDSJEDNIK IVO JOSIPOVIĆ

'Nasilje pokazuje da je zakazala država!'

04.05.2010 u 14:55

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas da nedavna provala nasilja na maksimirskom stadionu tijekom i nakon utakmice Dinamo - Hajduk pokazuje da je država zakazala u prevenciji i primjeni zakona

Nasilje na stadionu pokazuje da smo zakazali u nekim segmentima - zakazala je prevencija, a i primjena zakona, rekao je Josipović novinarima tijekom održavanja Dana poduzetnika u hotelu Westin.

Dobro je razmišljati o poboljšanju i promjenama zakona, ali još je važnije razmišljati da se striktno poštuju i provode ti zakoni, a upravo nasilje na stadionima pokazuje da to uvijek ne činimo, kazao je Josipović komentirajući najave iz Vlade da će se drastično postrožiti zakonske kazne za nogometne huligane.

Tijekom, za vrijeme i nakon subotnje utakmice Dinamo - Hajduk izbili su veliki neredi u kojima je teško ozlijeđen jedan policajac, a u napadu huligana 18 policajaca je zadobilo lakše ozljede. Također su teško ozlijeđena dva navijača, a 18 njih lakše.

Osim toga, u divljanju je počinjena i znatna materijalna šteta na stadionu, kao i na automobilima, autobusima i tramvajima.

Milinović: 'Probajte pipnuti bobija...'

Same navijačke skupine moraju među sobom izbaciti kukolj. Napad na policajca je napad na integritet države. Pipnite bobija u Engleskoj pa ćete vidjeti što će vam se dogoditi. 90 posto se radi o poštenim građanima i navijačima svog kluba.