'DOBRO SE DOBRIM VRAĆA'

Našao oko 2.000 kuna na bankomatu i vratio zaboravnom vlasniku

06.10.2016 u 15:07

Bionic
Reading

Nakon što je na jednom karlovačkom bankomatu pronašao više od 2.000 kuna, Josip Lokner dao se preko društvenih mreža u potragu za zaboravnim vlasnikom

Skromni Josip Lokner, inače 21-godišnji pripadnik hrvatskih oružanih snaga, u utorak je u Karlovcu poslijepodne oko 17 sati na PBZ-ovom bankomatu u Preradovićevoj ulici pronašao bunt od oko 2.000 kuna, a  kako mu se učinilo da je netko nakon podizanja novac zaboravio uzeti, 'pomislio je kako ne bi volio da netko radi za 2.500 kuna i ima dvoje, troje djece i ovako ostane bez krvavo zarađenog novca, a da djeca ostanu gladna ili bez drva pred zimu'.

Otišao sam u banku, ondje je bila čistačica i tražio sam je da pozove nekog odgovornog. Pozvala je zaštitara koji je novac uzeo i predao ga šefici banke, a meni čestitao na poštenju', prepričao je Josip na zahtjev medija velikodušnu gestu za koju tvrdi da je samo postupio normalno kako bi svi trebali. I sam, kaže, potječe iz skromne obitelji i jako dobro zna kako je njegov otac krvavo radio za mizernu plaću ne bi li prehranio obitelj, a takvih je obitelji danas u Hrvatskoj sve više.

U želji da novac dođe u ruke vlasnika objavio je i oglas na Facebooku obavještavajuće korisnike grupe o prodaji i zamjeni stvari da dijele oglas o pronalasku novca kako bi nepoznati vlasnik znao da je njegov novac pronađen.

Je li vidio apel poštenjaka, 24sata nisu uspjela doznati, ali jesu da je došao u banku i preuzeo svoj novac što su potvrdili i djelatnici banke, a HRT javlja da Josipu nije zahvalio. No on ni ne očekuje nikakve zahvale i tapšanje po ramenima jer je, ponavlja, samo postupio ljudski, normalno: 'Nisam učinio ništa hvale vrijedno. Samo sam postupio kako bi trebali svi. Odgajan sam u skromnoj, ali poštenoj obitelji u kojoj vrijedi pravilo da se dobro dobrim vraća.'