PUSIĆ EUROSKEPTICIMA

Naša pobjeda na izborima je dokaz da su građani za EU

17.01.2012 u 15:06

Bionic
Reading

'Anketu ćemo vidjeti na referendumu', rekla je ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić odgovarajući na zamolbu da prokomentira rezultate ankete koju su naručili euroskeptici, a prema kojoj je čak 57 posto građana protiv pristupanja Hrvatske Europskoj uniji

'Kao što znate, sve ankete koje su rađene u Hrvatskoj od poznatih agencija, uključujući i one koje su rađene od agencija koje su u pola posto pogodile rezultate nedavnih parlamentarnih izbora, govore o većinskoj podršci koja se kreće između 56 i 61 posto, ovisno o tome o kojoj se anketi radi', rekla je Pusić.

Ona smatra da se ne treba opustiti, već treba motivirati ljude da izađu na referendum jer je važno da referendum odrazi stvarno stanje u hrvatskom društvu.

Pusić je također podsjetila da se ovdje ne radi o taboru za i protiv. Ona je navela da Kukuriku koalicija koja je pobijedila na izborima te najveća oporbena stranka HDZ, što se tiče članstva Hrvatske u EU-u, nalaze na istoj poziciji iako se u brojnim drugim stvarima ne slažu. Te dvije stranke, nastavila je, na izborima dobile su 128 zastupnika, od 151, koliko ih ima u Hrvatskom saboru.

To je malo više od četiri petine zastupnika u Hrvatskom saboru, i jedni i drugi s potpuno jasnom programskom definicijom da smatraju da je za Hrvatsku i dugotrajnu stabilnost i prosperitet važno i korisno da Hrvatska postane članica Europske unije.