ŠOKANTNA SNIMKA

Naočigled užasnute publike indonezijski rock sastav nestao u vodenom valu

23.12.2018 u 12:33

Bionic
Reading

Posjetitelji rock koncerta počeli su vrištati kad je golemi cunami pogodio plažu u Indoneziji dok su članovi sastava nestajali s urušene pozornice, pokazuje dramatična snimka objavljena u nedjelju

Oko 200 zaposlenika državne elektrodistributerske tvrtke Perusahaan Listrik Negara (PLN) i članova obitelji okupilo se na plaži Tanjung Lesung na partyju za kraj godine kad se cunami obrušio na to područje u subotu navečer.

Video snimka koja kola društvenim mrežama pokazuje posjetitelje koncerta kako uživaju u glazbi i zatim vrište kad je val pogodio pozornicu i povukao članove sastava.

"Pod vodom sam se mogao samo moliti 'Isuse Kriste pomozi !", rekao je Zack, član sastava Seventeen, u postu objavljenom na Instagramu u kojem opisuje kako se borio pod vodom.

"U zadnjim sekundama skoro sam ostao bez zraka", rekao je te dodao da je preživio jer se uspio popeti na dio urušene pozornice.

U cunamiju je poginulo najmanje 168 ljudi a stotine su ozlijeđene. Poginulo je četvero članova sastava Seventeen - basist M. Awal "Bani" Purbani, menadžer Oki Wijaya, gitarist Herman Sikumbang i član sastava Ujang, objavio je sastav, a bubnjar je nestao.

"Izgubili smo Banija i našeg menadžera Okija", rekao je pjevač Riefian "Ifan" Fajarsyah pratiteljima u potresnoj video snimci na svojem Instagramu.

Na konferenciji za novinare PLN je priopćio da je 29 zaposlenika poginulo a 13 ih se vode kao nestali.

Oystein Lund Andersen radi u norveškoj ambasadi u Džakarti i također iz hobija snima vulkane.

"Stajao sam na plaži i iznenada shvatio da dolazi ogromni val. Za nekoliko sekundi morao sam bježati", rekao je Lund Andersen za norvešku javnu mrežu NRK preko telefona.

Valovi su pogodili kopno nakon što je Anak Krakatau erumpirao i morao je bježati u šumu", kaže se u izvješću.

  • +15
Tsunami pogodio obale Sundskog prolaza u Indoneziji Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

On je bio na odmoru na Zapadnoj Javi sa svojom ženom i trogodišnjim sinom.

"Uspio sam dotrčati na drugi kat hotela gdje su moji spavali. Kad sam ih probudio, čula se velika buka u hotelu. Zatim se pojavio još veći val, odmah pored hotela", kazao je.

Kroz hotelski prozor vidio je da je voda svuda uokolo. On i njegova obitelj trčali su prema malom selu, oko 70 metara nadmorske razine.

Cijela je obitelj preživjela i nakon što su ponovno dobili svoj automobil sigurno su krenuli prema Džakarti.