PORUKA RADIKALI

Nakon Thompsona Papa nije dobro došao u Srbiji

14.11.2009 u 19:31

Bionic
Reading

Neki srbijanski političari zatražili su od predsjednika Borisa Tadića da odustane od današnjeg posjeta Benediktu XVI. nakon što je Papa primio Marka Perkovića Thompsona

Srbijanski tabloidi ističu da je Papi prije samo četiri dana ruku ljubio hrvatski pjevač koji se 'proslavio' veličanjem ustaškog režima i zločina u Jasenovcu

Dok u beogradskoj nadbiskupiji tvrde da je Papa bio 'neinformiran' kada je primio Thompsona, srpska radikalna oporba u tome vidi rimokatoličku zavjeru i traži da Tadić odustane od posjeta, a osobito od najavljenog poziva Papi da dođe u Srbiju.

Dragan Todorović, zamjenik vođe Srpske radikalne stranke, kaže da rimokatolička crkva na ovaj način smišljeno stavlja do znanja da odobrava zločine počinjene nad Srbima.

'Najveće poniženje Srbije bi bilo, ali i opravdanje zločina koje su ustaše počinile, kada bi predsjednik Tadić nakon ovoga otišao u Vatikan. Za sljedećih 100 godina ne bi trebalo ni razmišljati da se Papa pojavi u Srbiji. Ni razmišljati!', ponovio je Todorović.

Tadić se danas, unatoč ovakvim radikalnim pozivima kod kuće, službeno sastao s Papom i najvjerojatnije ga pozvao da dođe u Srbiju. Posjet bi se trebao odigrati nakon izbora novog poglavara Srpske pravoslavne crkve.

Glasnogovornik beogradskog nadbiskupa dr. Milutin Novaković priznao da je Thompson, kojem je zbog problematičnih stihova zabranjen ulazak u nekoliko država Evrope, najvjerojatnije bio primljen na preporuku nekog iz hrvatskog klera.

'Papa je Thompsona pozdravio kao najobičnijeg vjernika, a ne pjevača koji pri tom propagira načela suprotna kršćanstvu. Ipak, da bi mu to bilo moguće, najvjerojatnije je dobio preporuku nekog pripadnika hrvatskog klera. Ne možemo isključiti da postoji neki izuzetak u crkvenim redovima, iako većina sigurno ne dijeli njegove stavove', rekao je za 'Alo!' dr Novaković.