MANJI BROJ PUTNIKA

Autobus Šibenik-Knin ponovo vozi nakon što je linija ukinuta prije 10 dana: Umjesto 50, sad ima 16 sjedala

10.08.2022 u 08:37

Bionic
Reading

Javna autobusna linija na relaciji Šibenik - Drniš - Knin, od srijede, 10. kolovoza, ponovno je u prometu, kao rezultat postignutog dogovora između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Šibensko-kninske županije, priopćeno je iz Ministarstva

Riječ je o liniji koju održava autoprijevoznik Autotransport d.d. Šibenik, a koja nije prometovala od 1. kolovoza 2022. zbog financijske neisplativosti, odnosno, velikih troškova održavanja, povećanja cijene goriva te malog broja putnika.

Budući da je riječ o važnoj liniji koju svakodnevno koristi stanovništvo Šibensko-kninske županije, iz Ministarstva ističu kako se pokušalo pronaći rješenje za ponovnu uspostavu navedene linije, koja ponovno kreće danas iz Knina, s polaskom u 6,15 sati.

Naime, s autoprijevoznikom je postignut dogovor da se prijevoz putnika, umjesto dosadašnjeg prijevoza motornim vozilom kategorije M3, s 50 sjedala, privremeno obavlja motornim vozilom kategorije M2, sa 16 sjedala, a s obzirom na trenutno manji broj putnika koji koriste ovu liniju u ljetnim mjesecima.

Kako bi se pristupilo rješavanju problema uspostave javne usluge i odgovarajućeg javnolinijskog županijskog prijevoza, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ističe da su stvorene sve pravne i zakonske pretpostavke za uvođenje javne usluge. Isto je omogućeno kroz Zakon o cestovnom prijevozu i Pravilnik o obavljanju javnog linijskog prijevoza, a uz to su osigurana financijska sredstva, odnosno 428 milijuna kuna godišnje Odlukom Vlade, kao dio odgovora na postojeće probleme u javnom linijskom prijevozu.

Sada slijedi uspostava javne usluge na razini samih županija u čijoj je nadležnosti navedeno, dodaje se u Ministarstvu.

  • +7
Autotransport Šibenik Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev / CROPIX