KRIZNI sastanak u vladi

Nakon packi iz Bruxellesa premijer okupio ministre da vidi gdje su zapele reforme

09.03.2018 u 19:55

Bionic
Reading

Upozorenje Europske komisije Hrvatskoj okupilo je Vladu na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem na trosatnom sastanku kako bi raspravili o provođenju reformi

'Na sastanku je bilo riječi o reformama koje bi trebalo napraviti, koje su izvedive i financijski održive', rekao je nakon sastanka ministar zdravstva Milan Kujundžić prenosi HRT.

Minstar uprave Lovro Kušćević dodao je kako su utvrđeno gdje su problemi i koji su izazovi te je dogovorena bolja međuresorna suradnja i koordinacija. On, pak, vjeruje kako će se sve na vrijeme ostvariti.

'I o onima koji su nezaposleni, koji nemaju nikakva primanja, koji žive u iznimno teškim okolnostima. 82 000 je takovih hrvatskih branitelja. Dakle, 205 000 hrvatskih branitelja je zaposleno i privređuje ovome društvu. Tako da svakog hrvatskog branitelja imamo kroz njegov status, kroz njegovu starosnu dob i usmjeravamo mjere upravo prema čovjeku odnosno prema odgovarajućem rješenju njihovih statusa', rekao je po izlasku sa sastanka ministar branitelja Tomo Medved napominjući kako imaju cjelokupnu analizu stanja o svakom hrvatskom branitelju.

Dodao je, također, kako su svjesni svih okolnosti i činjenica.

'Sve procese nadziremo. Sva rješenja i sve što se zbiva smo predvidjeli u projekcijama financijskog učinka. Nema apsolutno nikakvih bojazni da će se dogoditi nešto nepredviđeno', rekao je Medved.

Ministar uprave Lovro Kuščević najavio je kako će Vlada na sastanku izanalizirati sve mjere koje je zadala sebi ove godine, vidjet će koje sve zapinju i dogovoriti dinamiku i daljni razvoj te implementaciju svih tih mjera.