PROLJETNE TEMPERATURE

Nakon južine stiže - još južine!

28.01.2016 u 09:47

Bionic
Reading

Za vikend i u prvoj polovici tjedna nastavit će se dotok južnih vjetrova u naše krajeve. Zrak će biti nešto vlažniji pa će biti više oblaka i nešto slabe kiše, no temperature će i dalje rasti.

U petak će posvuda biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Prijepodne će biti oblačnije, u unutrašnjosti i maglovito, a ponegdje je moguća i slaba kiša ili rosulja. Povoljnije vrijeme očekuje se u Dalmaciji, gdje se kiša uglavnom ne očekuje. Puhat će slab sjeverac, a na Jadranu slab jugozapadnjak i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 0 do 5, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 10 do 15, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U subotu će u većini krajeva biti djelomice sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru bit će oblačnije, a moguća je i slaba kiša, uglavnom rosulja. Ujutro je u unutrašnjosti moguća mjestimična magla ili niska naoblaka. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak, u Dalmaciji i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 5 do 10, a na Jadranu od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 15, a na Jadranu od 12 do 16°C.

U nedjelju će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Na sjevernom Jadranu i u gorskoj unutrašnjosti bit će oblačnije, a moguća je i slaba kiša, uglavnom rosulja. U unutrašnjosti je moguća dugotrajna jutarnja magla ili niska naoblaka. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak, u Dalmaciji i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 4 do 9, a na Jadranu od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 11 do 16, a na Jadranu od 13 do 17°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima u prvoj polovici sljedećeg tjedna vrijeme se neće značajnije mijenjati. Pod utjecajem južnih vjetrova i dalje će biti natprosječno toplo. S južnim vjetrovima pristizat će nešto vlažniji i nestabilniji zrak pa će povremeno biti oblačnije, osobito na sjevernom Jadranu i u gorskoj unutrašnjosti gdje mjestimice može biti i slab kiše, uglavnom rosulje.