U BEOGRADU

Nakon 16 godina pronašao kćer koju su oteli četnici

05.01.2009 u 15:29

Bionic
Reading

Muhamedu Bećiroviću iz Capardi kod Kalesije četnici su 1992. godine odveli suprugu Senadu (1967) i dvije kćeri, Sandu (1988) i Senidu (1991). Sanda je tada imala četiri, a Senida jednu godinu. Muhamed je nestanak žene i kćeri prijavio Crvenom križu

Dao je i krv za DNK analizu za potrebe identifikacije u slučaju da njegovu obitelj ekshumiraju iz neke masovne grobnice. Ipak, Muhamed, koji danas živi i radi u Njemačkoj, uspio je nakon 16 godina pronaći mlađu kćer Senidu.

'U svibnju sam dobio poziv iz Beograda. Rečeno mi je da je pronađena jedna moja kći i da je živa. Nisam mogao vjerovati u to što sam čuo, ali sam odmah otišao u Beograd', rekao je Muhamed Bećirović za Dnevni Avaz.

U Beogradu je Muhamed pronašao Senidu, koju su kao usvojeno dijete othranili Živan i Živka Janković. Senida Bećirović je odrastala pod imenom Mila Janković. I DNK analiza, koja je napravljena u Novom Sadu, potvrdila je da je Mila zapravo Senida.

Usvojitelji su malu Senidu preuzeli iz sirotišta u Sremskoj Mitrovici i kažu da neće praviti nikakve probleme ako se Mila, odnosno Senida, odluči preseliti i živjeti sa svojim ocem.