IZVAN KONTROLE

Najmlađi razbojnik prijetio profesorima

10.03.2009 u 08:05

Bionic
Reading

Karlovački učenik razbojnik, 12-godišnjak koji je odgovoran za četiri oružane pljačke i tri krađe u gradskoj četvrti Grabrik, trebao je nedavno biti preseljen u drugu školu zbog nediscipline, no odluka Učeničkog vijeća prolongirana je kako bi mu se pružila prilika da se popravi. U tom je periodu, osim što je pljačkao, i trima profesorima prijetio ubojstvom

Sve je zataškano, piše Jutarnji list pozivajući se na izvor iz karlovačke škole, zbog poznanstva dječakovih roditelja s ravnateljicom škole Andrejom Navijalić, inače profesoricom psihologije. Na meti njegovih napada našao se nastavnik tjelesnog odgoja kojem je ispred glave upaljačem zapalio plinski plamenik, učiteljici biologije je rekao da će je ubiti zbog jedinice koju mu je upisala u imenik, baš kao i nastavniku povijesti koji mu je na polugodištu zaključio jedinicu.

Prijetnja je izrečena rečenicom: 'U Grabriku puška puca samo jednom!' Policija o prijetnjama nastavnicima ne zna ništa, a i profesor povijesti Marko Pepić nastojao je ublažiti cijelu stvar.

'Nisam shvatio da mi prijeti smrću. On je problematičan učenik i vikao je za mnom kada sam mu zaključio jedinicu, ali prijetnju nisam čuo', rekao je nastavnik Pepić.

Pouzdan izvor iz škole rekao je da je ustanova u strahu od učenika bila i prije, a pogotovo je to danas. Ravnateljica Navijalić sve te informacije nije željela komentirati. Štoviše, kazala je da ni ona, a ni školska pedagoginja nemaju 'službenu' informaciju o tome da je upravo njihov učenik počinio pljačke.