vremenska prognoza

Najhladnije jutro u svibnju, evo do kada će biti pljuskova a gdje će za vikend biti sunčano

16.05.2018 u 07:44

Bionic
Reading

Nastavlja se promjenjivo vrijeme s povremenim pljuskovima u većini zemlje, a tek pred kraj tjedna u nekim se dijelovima očekuju sunčana razdoblja, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

Srijeda je u mnogim dijelovima Hrvatske počela najsvježijim jutrom u svibnju, a slično će biti i u četvrtak ujutro, prenosi HRT.

Tijekom srijede će biti djelomice sunčano uz promjenjivu, ujutro na istoku zemlje i povećanu naoblaku. I dalje će biti nestabilno, pa će povremeno biti kiše i pljuskova, češće na Jadranu i predjelima uz njega, prognoza je DHMZ-a.

Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, a na Jadranu i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 18 i 22 stupnja Celzija, u gorju oko 16.

U četvrtak će biti promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, a slaba kiša ili poneki lokalni pljusak s grmljavinom bit će češći na Jadranu i uz njega. Kratkotrajnih pljuskova popodne može biti i u ostatku zemlje.

Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu jugo, koji će poslijepodne postupno slabjeti.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od sedam do 12 stupnjeva, a na Jadranu od 12 do 15. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom između 19 i 23 stupnjeva, u gorju malo niža.

U galeriji u nastavku pogledajte kako će se vremenske prilike kretati do početka sljedećeg tjedna:

  • +6
Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot / tportal

Meteoropati će imati manje tegobe

Biometeorološke prilike će na Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru biti razmjerno nepovoljne, a u ostatku Hrvatske razmjerno povoljne. Kod meteoropata se mogu javiti manje tegobe uzrokovane vremenom, poput bolova na mjestima ranijih ozljeda i umora. Tegobe će biti slabijeg intenziteta u unutrašnjosti Hrvatske.

  • +10
Ilustrativna galerija / Kiša Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX