NOVI ŠEF DO PROLJEĆA

Nadzorni odbor HRT-a najavio natječaj za glavnog ravnatelja

09.11.2016 u 13:48

Bionic
Reading

Nadzorni odbor (NO) HRT-a uputio je dopis saborskom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije u kojem ističu potrebu za poduzimanje svih mjera za predlaganje i imenovanje novog vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a te da će NO sukladno svojim ovlastima raspisati natječaj za novog glavnog ravnatelja sredinom prosinca

Nadzorni odbor u dopisu se poziva na nedavno rješenje Trgovačkog suda kojim je odbijen njihov posljednji prijedlog da se za privremenog upravitelja imenuje bivši v.d. ravnatelja programa Jozo Barišić te sudsku ocjenu da je izbor čelnog čovjeka HRT-a u isključivoj nadležnosti Hrvatskog sabora

U dopisu se navodi i kako je prošlo više od mjesec dana od kako HRT nema zakonskog zastupnika nakon što je 1. listopada istekao produljeni mandat v.d. glavnog ravnatelja Siniše Kovačića, te da je potrebno što žurnije imenovati odgovornu osobu.

Nadzorni odbor naglasio je i kako će, sukladno svojim ovlastima, raspisati javni natječaj za imenovanje glavnog ravnatelja sredinom prosinca i to, kako se ističe, vodeći računa o zakonskim rokovima potrebnim za provedbu javnog natječaja te stanci u zasjedanju Sabora sredinom siječnja.

Kako se doznaje, javni natječaj za imenovanje novog glavnog ravnatelja HRT-a mogao bi biti raspisan 15. prosinca i trajao bi do stanke u zasjedanju Sabora 15. siječnja kako bi ostalo dovoljno vremena da u roku od 45 dana od isteka roka za prijave Sabor imenuje novog glavnog ravnatelja HRT-a.

Tako bi, u zakonski predviđenom roku, Hrvatska radiotelevizija mogla dobiti novog glavnog ravnatelja najkasnije početkom ožujka, a dotad bi HRT trebao voditi v.d. glavnog ravnatelja kojeg imenuje Sabor na prijedlog saborskog odbora za medije.