HDZ ODLUČUJE O KOSOR?

'Nadam se da kolege moje ime i rad neće izbrisati spužvom'

01.06.2012 u 13:37

Bionic
Reading

Iako prema informacijama iz pojedinih medija mjesto potpredsjednice Sabora na kojem sjedi Jadranka Kosor danas neće biti tema Predsjedništva HDZ-a, prema informacijama koje dolaze iz te stranke njezina smjena pitanje je dana

O eventualnoj smjeni ništa ne zna ni sama Kosor, koja je novinarima u Saboru rekla da s njom o tome dosad nitko nije razgovarao. 'Ja vam samo mogu reći da je činjenica koju nitko ne može ni zanijekati niti izbrisati, a to je da sam bila predsjednica i stranke i Vlade u najtežim uvjetima, da sam časno i pošteno radila svoj posao, da imam rezultate, da nisam svoju stranku osramotila. Svi moji kolege koji su kao članovi Kluba HDZ-a digli ruku za mene i predložili me da budem potpredsjednica Sabora, to su dakle isti ti moje kolege koje bi trebali dići ruku protiv - i gospodin Karamarko i gospodin Milijan Brkić, gospodin Kalmeta, svi su oni digli ruku za mene kao potpredsjednicu Sabora. Od 1995. sam u visokoj politici, bila sam osam godina zastupnica, pa sam bila onda osam godina u izvršnoj vlasti na visokim pozicijama, bila sam premijerka i sad sam zastupnica. I ja vjerujem da i dalje svojoj stranci sa svojim iskustvom i sa svojim znanjem itekako mogu doprinijeti. Ako to vodstvo HDZ-a ne bude željelo, onda ću, naravno, tada to komentirati', podijelila je Kosor s novinarima razloge zbog kojih bi trebala ostati na mjestu potpredsjednce Sabora.

Novinari su je upitali i kako gleda na dojam koji se stvorio u javnosti da su Vladimir Šeks, kojem također prijeti smjena, i Tomislav Karamarko 'otoplili odnose'. Naime, i sam Karamarko je priznao da je Šeks jedan od boljih saborskih zanatlija.

'Gospodin Šeks svakako jest jedan od dugogodišnjih zastupnika, a i ja sam bila predsjednica stranke i predsjednica Vlade i sve što sam radila bilo je na dobrobit HDZ-a i Hrvatske. Ja sam bila ta koja je potpisala pristupni ugovor i ja vjerujem da će moji kolege članovi HDZ-a to i dalje cijeniti i da neće nastojati moje ime, prezime i moj rad izbrisati spužvom', ponovila je Kosor.


Smatra i da je nakon unutarstranačkih izbora prije koji tjedan nastavila marljivo raditi kao zastupnica što bi se također trebalo cijeniti.

'Bilo je jako lijepo jučer doživjeti kada sam dobila prvi put priliku predsjedavati i pokušavala smiriti neke strasti, doživjeti u jednom trenutku pljesak svih zastupnika znači i s lijeve i s desne strane, za način na koji sam razrješavala neke situacije. To se može kada imate određenog političkog iskustva. Ja ga imam, vjerujem da će se to prepoznati, a ako se ne bude prepoznalo onda ćemo otvoriti novu stranicu. U životu je tako pa tako i u politici. Makar mene, s obzirom na moje iskustvo i sve što mi se dogodilo, teško što više može iznenaditi', kazala je Kosor.

Upitana namjerava li kao njezin bliski suradnik Josip Salapić napustiti stranku, Kosor je rekla da o tome 'apsolutno nije razmišljala'.