HOLY NA PANTOVČAKU

'Nadam se da će predsjednica biti moderator političkih procesa'

22.04.2015 u 16:14

Bionic
Reading

Predsjednica OraH-a Mirela Holy ocijenila je u srijedu nakon razgovora s predsjednicom Republike kako je nužan razgovor političkih aktera u nastojanju da se riješi problem gospodarske krize te ocijenila kako je Kolinda Grabar-Kitarović pokazala iskreni interes za ideje njezine stranke

'Predsjednicu je interesiralo kakve su naše vizije rješavanja gospodarske krize u Hrvatskoj i s kojim konkretnim projektima', rekla je Holy novinarima na Pantovčaku nakon razgovora.

OraH je, dodaje, predsjednici prezentirao prijedloge rješenja koja idu od reforme javne uprave, reforme pravosuđa te usmjerenja Hrvatske prema tri sektora za koje stranka smatra da imaju najviše potencijala - energetiku, vodni sektor i poljoprivredu, odnosno proizvodnju hrane.

'Moj je dojam da je predsjednica pokazala iskren interes za naše ideje pa će vjerojatno na temelju svih razgovora dobiti sliku stanja i koje točke se preklapaju kod svih političkih aktera', ocjenjuje.

Holy kao nužnost ističe razgovor, dijalog političkih aktera jer, kaže, moramo surađivati ako želimo raditi u javnom interesu.

Na pitanje kakav je učinak sastanaka koje je Grabar-Kitarović imala s čelnicima stranaka i drugih institucija, čelnica OraH-a je odgovorila kako su nadležnosti predsjednice 'relativno sužene u području gospodarstva' te da ona može djelovati kao 'moderator političkih procesa'. 'Nadamo se da će to ona i biti', rekla je Holy.

Predsjednicu Grabar-Kitarović pozvali su da nazoči konferenciji Europske stranke zelenih koja će se sredinom svibnja održati u Zagrebu.