SVAKI JE VAŽAN

Na Viru presudio jedan glas, biralište zatvoreno u 22 sata

21.05.2013 u 11:10

Bionic
Reading

'Svaki glas je važan', poruka je koju svojim simpatizerima i potencijalnim biračima šalju političari u vrijeme predizborne kampanje. Da je tome uistinu tako, najbolje potvrđuje primjer s Vira gdje je kandidatu skupine građana i aktualnom načelniku općine Kristijanu Kapoviću nedostajao samo jedan glas za pobjedu u prvom krugu

Zanimljivo je da se na Viru i najduže glasovalo, sve do 22 sata. Kako je pojasnio predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Vladimir Mikolčević, svi koji su bili u 19 sati na biralištu imali su pravo glasovati pa se glasovanje odužilo do kasno u noć.

Kapovićev primjer je najslikovitiji, ali nije usamljen. HDZ je u nekoliko slučajeva ostao prekratak za nekoliko glasova. Tako je primjerice Željku Baradiću u Stankovcima pobjeda izmaknula zbog dva glasa, dok je pet do šest glasova nedostajalo kandidatu za gradonačelnika Obrovca Anti Županu i kandidatu za načelnika Općine Polače Viktoru Prtenjači. HDZ-ovov kandidat za župana Zadarske županije Stipe Zrilić u izbornoj je noći proglasio pobjedu, no na kraju će zbog pedesetak glasova minusa ipak morati u drugi krug.