slavlje u lisinskom

Grbar-Kitarović: Kandidaturu ću objaviti jednog lijepog sunčanog dana

28.05.2019 u 17:32

Bionic
Reading

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga čestitala je vojsci njihov dan i prisjetila se prvog postrojavanja u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu.

"Došla sam tamo kao studentica, Jakov i ja, nismo imali karte, Šeks nam je, možda on to i ne zna, uvalio dvije karte i omogućio da budemo tamo", ispričala je predsjednica N1 Televiziji.

Na pitanje je li zadovoljna stanjem u vojsci, kaže kako je i nije.

"Općim stanjem jesam. Zadovoljna sam stanjem morala, etike, njihovim ponašanjem u međunarodnim misijama. Rijetko smo imali incident koji uključuje hrvatske vojnike. Nisam zadovoljna njihovim životnim standardom. Nove vojarne izgledaju odlično, ali ima još vojarni koje treba preurediti i omogućiti bolje životne uvjete", rekla je.

O novim avionima će se, kaže, govoriti na sjednici Vijeća za obranu 4. lipnja. Što se tiče kandidature na predstojećim izborima, predsjednica kaže: "Sve u svoje vrijeme, ne bojim se nikoga." "Već sam vam rekla da sam više puta razgovarala i s HDZ-om, i s obitelji i prijateljima", kaže predsjednica, a kandidaturu objaviti "jednog lijepog sunčanog dana".

Predsjednica smatra i da HDZ nije doživio poraz na europskim izborima, ali kaže da nije stigla detaljno proučiti rezultate.

"To je trend u cijeloj Europi. Da ljudi gube povjerenje u politiku, političare i institucije. Razgovarala sam s predsjednicima Europskog vijeća i EK-a. Suverenistička politika nije u neskladu s EU-om i NATO-om. Izvrsno je da smo u NATO-u, ali znam kako funkcionira NATO. Jamčim da je OSRH najbolji jamac sigurnosti u Hrvatskoj"

  • +20
Akademija povodom Dana oružanih snaga Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL