MLADEN MARKAČ

'Na predsjedničkim izborima dobio bih više od 20 posto glasova'

15.04.2013 u 15:32

Bionic
Reading

Umirovljeni general Mladen Markač ocijenio je danas u Koprivnici da bi na predsjedničkim izborima, ako bi se kandidirao, dobio više od 20 posto glasova, ali, dodao je, teško je vratiti se iz zatvora i baviti se odmah politikom

Trenutno se neću baviti politikom. Natpisi u novinama nemaju veze sa mnom, ali mogu otvoreno reći da - ukoliko bih odabrao biti predsjednički kandidat - onda ne bih bio kandidat desnice, nego svih građanki i građana Hrvatske. Sigurno bih dobio daleko više od 20 posto, koliko su mi davali mediji', rekao je Markač prilikom današnjeg posjeta Koprivničko-križevačkoj županiji, gdje ga je primio župan Darko Koren sa suradnicima i predao mu plaketu počasnoga građanina koju zbog spriječenosti nije preuzeo prošloga petka prilikom proslave Dana županije.

'Naravno, teško je vratiti se iz zatvora i odmah se baviti politikom. Meni treba vremena za adaptaciju, a vidjet ćemo što će vrijeme donijeti', zaključio je Markač.Na novinarski upit o zdravlju, Markač je odgovorio da se najprije - 'kad se prodaje automobil - sredi karoserija, a mašina uvijek ostane upitna'. 'Sada sam bio u bolnici i oni su tu mašinu popravili. Ne znam dokle će trajati, ali volio bih što duže', odgovorio je Markač.

Rekao je i da je postao povjesničar amater i da mnogo čita i uči. Sa suradnicima priprema okrugle stolove, predavanja i susrete na kojima će javnost doznati mnogo toga što je još nepoznato, a veže se uz Domovinski rat.

Markač se spomenuo i boravak u Den Haagu, gdje je konačnom presudom rečeno da je Hrvatska vodila obrambeni, dostojanstveni i oslobodilački rat. 'Sve vrijeme bilo je onih koji su vjerovali u našu nevinost i koji su nam davali veliku potporu, no bilo je i onih koji su uporno blatili, ne samo nas koji smo bili direktni čimbenici rata, nego i čitavu Hrvatsku', rekao je. Generalu Markaču u ime svih stanovnika županije zahvalio je župan Darko Koren, ističući kako je on čovjek koji pripada u red velikana hrvatske povijesti.