snažno osvježenje

Na krilima bure najavit će nam se jesen, pripremite jakne i kišobrane

01.09.2019 u 07:58

Bionic
Reading

Krajem sutrašnjeg i u noći na utorak očekuje nas burna promjena vremena. Na sjevernom Jadranu zapuhat će vrlo jaka i olujna bura, a u unutrašnjosti vrlo jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar uz osjetno osvježenje, upozoravaju prognostičari iz Državnog hidrometerološkog zavoda (DHMZ)

Današnji dan bit će pretežno sunčan, vruć i sparan. Poslijepodne može biti lokalno jačeg razvoja oblaka uz poneki pljusak s grmljavinom, uglavnom u središnjim i gorskim predjelima. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla, osobito u Lici i Posavini. Vjetar slab, samo na istoku mjestimice umjeren jugoistočni, a na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35 °C.

Sutra prijepodne u većini predjela djelomice sunčano. Zatim na zapadu i na većem dijelu Jadrana jače naoblačenje mjestimice s kišom, pljuskovima i gmljavinom, osobito navečer i u noći na utorak. Ponegdje će biti i obilnije kiše. U istočnoj Slavoniji zadržat će se pretežno vedro. Na Jadranu umjereno jugo. Krajem dana i u noći na sjevernom će dijelu zapuhati vrlo jaka i olujna bura, a u unutrašnjosti vrlo jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar uz osjetno osvježenje. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, na moru od 22 do 26, a najviša dnevna uglavnom između 27 i 32 °C.

  • +4
Prognoza od 1. rujna Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

 U utorak na Jadranu, osobito na sjevernom dijelu jaka i olujna bura, a u unutrašnjosti sjeverni i sjeverozapadni vjetar. U srijedu vjetar će prolazno oslabjeti. Od utorka osjetno svježije, osobito na kopnu.