45.000 kućanstava bez struje

Na Korzici u naletima uragana poginule tri osobe, među njima i 13-godišnja djevojčica

18.08.2022 u 13:07

Bionic
Reading

Tri osobe, uključujući djevojčicu i stariju ženu, poginule su u naletima vjetra uraganske snage koji je u četvrtak pogodio Korziku te je 45.000 kućanstava ostalo bez struje, priopćile su vlasti

Tuča, jaka kiša i vjetrovi čija je maksimalna brzina iznosila 224 km na sat zahvatili su francuski otok dok je u dijelovima zemlje - koji su bili pogođeni nizom toplinskih valova i jake suše - palo više kiše u samo nekoliko sati nego posljednjih mjeseci zajedno.

Na Korzici, velikom turističkom odredištu, 13-godišnja djevojčica je poginula kad je stablo palo na kamp u kojem je odsjela, a 72-godišnja žena smrtno je stradala kad je na njezin automobil pao krov kolibe na plaži, pojasnile su vlasti. Najmanje je dvanaest osoba ozlijeđeno na otoku, a na moru traju operacije spašavanja, dodali su.

U kopnenom dijelu Francuske je pak oko 1000 kućanstava ostalo bez struje nakon što je oluja pogodila južne departmane Loire i Ain, objavila je elektromreža Enedis. U srijedu navečer ulice u Marseilleu bile su poplavljene, a potoci vode slijevali su se niz stepenice u lučkom gradu, pokazuju videosnimke na društvenim mrežama.