PAO DOGOVOR?

Na Kantridu stiže Mato Neretljak

23.05.2012 u 07:55

Bionic
Reading

Volpijeva financijska injekcija učinila je Rijeku vrlo interesantnom destinacijom za iskusne igrače na zalazu karijere. Tako bi nakon Bošnjaka i Drpića, u Portiću igračku mirovinu mogli dočekati Saša Bjelanović, Dario Knežević, Jurica Vranješ i Mato Neretljak

Nekad se znao redoslijed onih koji biraju na hrvatskom tržištu igrača. Uglavnom je prvi birao Dinamo, drugi Hajduk..., uz rijetke iznimke. Svi ostali dolazili su kasnije i kupili mrvice s i onako siromašne trpeze.

No situacija se ponešto promijenila. Dinamo je još uvijek na vrhu 'hranidbenog lanca', Hajduk je pod teretom dugova i neisplate plaća igračima ispao iz igre, a na njegovo mjesto ušla je Rijeka, izdašno potpomognuta Volpijevim eurima.

U borbi za opstanak u prošloj su sezoni posegnuli za Dinom Drpićem i Ivanom Bošnjakom, a u slijedećoj bi mogli sastaviti sasvim solidnu momčad, koja bi mogla konkurirati i za prvo mjesto. Nakon što je potpisom Elvisa Scorije riješio pitanje trenera, sportski direktor Srećko Jurčić bacio se na tržište u potragu za pojačanjima.

Najprije je posegnuo za 'domaćim dečkom' Dariom Kneževićem, koga bi rado doveo iz Livorna, potom za još jednim kapitalcem iz Serie A, Sašom Bjelanovićem, a visoko na listi želja su mu i Jurica Vranješ, Ivan Mance, Andrija Vuković, te nekadašnji Hajdukovi reprezentativci Drago Gabrić i Mato Neretljak. Ponude su odaslane na adrese igrača i samo se čeka njihov potvrdan odgovor.

I dok se za ostale manje više znalo kako ih Rijeka želi, Mato Neretljak novo je ime u optjecaju i prvi koji bi mogao potpisati ugovor. Činilo se kako će stasiti stoper iz Hajduka ponovno u inozemstvo, no navodno je sve dogovorio sa sportskim direktorom Rijeke i u srijedu bi trebao potpisati dvogodišnji ugovor.