SRAMOTA PRED SHERATONOM

Na godišnjicu Tuđmanove smrti gazio aktivisticu nogom!

10.12.2013 u 11:39

Bionic
Reading

Ja jednostavno ne mogu vjerovati da živim u svijetu u kojem muškarci tuku žene. Ne mogu vjerovati da osoba 50 kilograma teža od mene, može tako brutalno nasrnuti na ženu i ozlijediti je. I to sve u javnosti. Ne mogu doći k sebi, u potpunom sam šoku, rekla je Jutarnjem listu uplakanim glasom 33-godišnja djevojka koju je prije nekoliko sati ispred hotela Sheraton napao sudionik jednog HDZ-ovog skupa.

Nakon napada, završila je u Klinici za traumatologiju gdje su joj dijagnosticirane kontuzija ruke, lakše ozljede glave, a zguljena joj je koža na zglobovima ruke.

HDZ, potvrdili su Jutarnjem u samom Sheratonu, organizirao je skup u povodu obljetnice smrti Franje Tuđmana. Okupili su se tu pripadnici Građanske akcije i mirno prosvjedovali. Razvukli su i 10-metarski transparent s natpisom 'Detuđmanizacija'. Djevojka, koja inače nije član akcije, nego volonter koji za njih povremeno snima kamerom, približila se skupu kako bi sudionike snimila izbliza. U tom trenutku jedan od njih je povikao 'Kurva me snima!' i nasrnuo na djevojku.

'Srušio me na pod. Nogama je pritiskao moje noge, jednom me rukom držao za rame, a drugom pokušao iščupati kameru. Kako je nisam ispuštala počeo ju je traljati o asfalt. Raskrvario me, a tih sam nekoliko minuta bila potpuno nepomična. Imala sam osjećaj kao da tih nekoliko minuta traje nekoliko sati. Dok me tukao, uspio mi je razbiti i display na kameri', prepričava nam ozlijeđena djevojka.
Jedan od pripadnika Građanske akcije koji je pokušao razdvojiti napadača od djevojke tvrdi da se šokirao činjenicom da ju je muškarac napao.

'Duplo je veći od nje. Ja koji imam stotinu kilograma sam ga jedva maknuo', ispričao je.

Djevojka, inače sudski tumač po zanimanju, kaže da su im drugi sudionici skupa dobacivali uvrede poput 'antifašističke pi...'.

'Policija je ispočetka postupala po navici i htjela nas koji smo je obranili od cipelarenja utrpati u maricu. No, policajac u civilu je istrčao iz Sheratona i - još uvijek s telefonom na uhu - spriječio kolege da to učine. Pritom, nismo vidjeli da su legitimirali ijednog HDZ-ovca, unatoč prijetnjama jednog od njih da 'unutra ima puno branitelja koji će rado izići i pokazati nam svima', stoji na Facebook stranici Građanske akcije.