VATRENA STIHIJA

Na dugoreškom požarištu su vještaci i inspektori, sanacija tek slijedi

08.04.2019 u 22:06

Bionic
Reading

Na požarištu u Dugoj Resi traje policijsko vještačenje, a u sanaciju su se uključili i konzervatori Ministarstva kulture jer je jučer vatrom zahvaćen pogon bivše Pamučne industrije dio zaštićene industrijske baštine, doznaje Hina u Vatrogasnoj zajednici Karlovačke županije

Požar koji je planuo u nedjelju nešto prije 17 sati potpuno je ugašen u ponedjeljak oko 11 sati te su se vatrogasci vratili u svoje baze, a požarište su prepustili inspekcijskim službama i policiji radi utvrđivanja uzroka požara i mogućeg krivca. U požaru nitko nije ozlijeđen, šteta se još utvrđuje, a na raščišćavanju zgarišta, u skladu s odobrenjem policije i inspekcijskih službi, sada rade vlasnik objekta i komunalne tvrtke iz Duge Rese, rekao je za Hinu županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković.

Od nedjelje popodne u zgradama bivše Pamučne industrije, gdje je smješteno više tvrtaka, zbog požara je do jutros u sedam sati bila isključena struja.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore u Karlovcu Zlatko Kuzman obišao je u ponedjeljak zgarište i izvijestio medije da se zbog požara sastao s predstavnicima tvrtke VIS Promotex, koja je kupila pogone bivše Pamučne industrije i koja u djelu zgrada zapošljava sedamdeset radnika.

Kuzman je rekao da je razgovarao s voditeljem proizvodnje tvrtke VIS Promotex Mariom Bucinom, koji tvrdi da se požar, koji je jučer buknuo u jednoj od napuštenih poslovnih zgrada bivše Pamučne industrije, ni na koji način neće odraziti na proizvodnju. Sada VIS Promotex u Dugoj Resi zapošljava sedamdesetak radnika na proizvodnji suncobrana, a planira zaposliti još dvjesto novih radnika.