vatrena stihija

Na Čiovu buknuo novi požar, dvojica uhićenih za izazivanje plamena su stranci

28.07.2023 u 12:49

Bionic
Reading

Na Čiovu je u petak oko podneva planuo novi požar, dok se vatrogasci bore s potpunim gašenjem onoga koji je buknuo u četvrtak

Prethodno je iz Županijskog vatrogasnog operativnog središta u Splitu priopćeno da je požar koji je u četvrtak popodne buknuo na Čiovu aktivan i u petak, ali da je situacija na požarištu povoljnija nego u četvrtak. Požar gasi 140 vatrogasaca.

Umjesto vatrogasaca koji su cijelu noć gasili požar, na požarište je došlo oko 140 svježih vatrogasnih snaga koji s 50-ak vatrogasnih vozila nastoje staviti požar pod kontrolu, a u tome im iz zraka pomaže i Air tractor, rekli su Hini u Vatrogasnom operativnom središtu. Dodali su da kuće i drugi stambeni objekti nisu ugroženi vatrenom stihijom.

  • +2
Novi požar na Čiovu Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanović

Policija je privela dvojicu muškaraca koje se dovodi u vezu s izbijanjem požara na Čiovu.

veliki požar

[FOTOGALERIJA] Vatrena stihija na Čiovu je ostavila strašne posljedice

Pogledaj galeriju

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u izjavi novinarima u Opatiji potvrdio je da je uhićeno dvoje ljudi zbog požara koji je buknuo na Čiovu. Dvije osobe koje su osumnjičene i privedene, prema Božinovićevim riječima, stranci su koji u Hrvatskoj borave zbog posla. Kako je neslužbeno doznala Slobodna Dalmacija, požar su izazvala dvojica albanskih državljana koji se u Hrvatskoj nalaze legalno te imaju dozvole za rad. Požar je izbio blizu kuće u kojoj su izvodili građevinske radove, a točan uzrok trebala bi utvrditi daljnja istraga.

  • +24
Plenković, Božinović, Brnjac i Primorac na konferenciji Novog lista u Opatiji Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL