NOVO ŽARIŠTE

Na Braču čak devet zaraženih, Marković zahtijeva raspuštanje županijskog stožera

08.05.2020 u 10:25

Bionic
Reading

Čak devet novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je na otoku Braču, objavila je gradonačelnica Supetra Ivana Marković, koja se i sama nalazi u samoizolaciji jer je bila u kontaktu s drugim bliskim kontaktom. Do daljnjega je raspuštena i gradska uprava Supetra

Marković je na Facebooku objavila da su na Brač stigli prvi rezultati jučer uzetih briseva od kojih je devet pozitivno, te da je potvrđeno kako je nulti pacijent osoba koja je prije dvadesetak dana otpuštena nakon operacije u splitskoj bolnici.

Tportal je u četvrtak objavio da se radi o pacijentu koji je u KBC-u Split operiran, a zatim se vratio na Brač. Kako se radi o samcu, posjećivali su ga brojni susjedi i prijatelji koji su stoga danas zaraženi ili su u samoizolaciji.

Bračani su neslužbeno izrazili nezadovoljstvo jer epidemiolozi nisu kontaktirali ovog pacijenta kada je naknadno otkrivena prisutnost virusa na bolničkom odjelu s kojeg je otpušten.

'Ja ne znam tko će u ovim slučaju biti odgovoran ili će biti 'nitko nije kriv', 'kriv je virus', 'nije bilo propusta', ali apeliram prema nacionalnom stožeru da raspusti županijski stožer i dovede profesionalce koji će znati nositi se sa ovom situacijom. Nas otok se suočava se epidemijom te molim sve naše stanovnike da su na velikom oprezu i da narednih dana ostanu što više u kućama', objavila je gradonačelnica Marković.

'Također, i ja sam do daljnjega u samoizolaciji jer sam bila u bliskom kontaktu sa jednom od osoba koja je u bliskom kontaktu sa zaraženim te sam raspustila gradsku upravu koja do daljnjeg razvoja događaja i novih informacija ne radi. Hvala svima na razumijevanju', dodala je Marković.