obnova nakon potresa

Mrsić napao HDZ zbog Zagreba: Ili su zaboravili ili je ovo krvoločan čin kako bi osvojili vlast

19.05.2020 u 17:27

Bionic
Reading

Predsjednik političke stranke Demokrati Mirando Mrsić prozvao je u utorak HDZ da je je zaboravio na europske novce za obnovu Zagreba nakon potresa, ocijenivši da time pokazuju da ne zastupaju javni interes te se ponašaju bahato i bešćutno spram građana

Predsjednik političke stranke Demokrati Mirando Mrsić prozvao je u utorak HDZ da je je zaboravio na europske novce za obnovu Zagreba nakon potresa, ocijenivši da time pokazuju da ne zastupaju javni interes te se ponašaju bahato i bešćutno spram građana.

Demokrati se u priopćenju osvrću na pisanje Večernjeg lista da bi Hrvatska iz Fonda solidarnosti Europske unije mogla dobiti do 280 milijuna eura za pomoć u obnovi Zagreba nakon potresa.

Rok za podnošenje zahtjeva za sredstvima je 12 tjedana, a već smo u osmom tjednu nakon potresa, navodi taj list. 

"Da HDZ zastupa javni interes već bi imali prvu tranšu, predujam od 100 milijuna eura, u procesu isplate što bi itekako bila velika pomoć građanima", poručuju Demokrati.

Ocjenjuju da je HDZ-ovo uskraćivanje informacija mediju kad će i hoće li se zatražiti sredstva za pomoć iz Fonda solidarnosti bahato i bešćutno spram hrvatskih građana.

"Dvije su opcije - ili je HDZ zaboravio na europske novce za Zagreb ili se poigrava sa živcima Zagrepčanki i Zagrepčana", ustvrdio je Mrsić, dodajući da je bilo koja od tih opcija nebriga spram građana.

"A ako je ova druga, to je krvoločan čin kako bi se osvojila vlast u Zagrebu", rekao je Mrsić, ustvrdivši da HDZ cilja osigurati korupciji dugovječnost kroz dva najjača proračuna u državi, "a to rade brutalno otvoreno i neodgovorno koristeći novce poreznih obveznika".

Ističe kako su Zagrepčani stjerani u kut jer ne znaju u kom će pravcu krenuti obnova grada te na koju pomoć i od koga mogu računati. Stoga smatra da ovakva razina neodgovornosti HDZ-a, Milana Bandića i HNS-a treba biti oštro kažnjena na izborima.