ČLANICA DELEGACIJE

Mrak Taritaš: Kad netko to čini s vašom zastavom, jasno pokažete da preko toga ne prelazite

18.04.2018 u 18:05

Bionic
Reading

'Po prvi put je s dobrom namjerom došao predsjednik Hrvatskog parlamenta. Šešelj je to napravio namjerno, ali zadaća svih građana Hrvatske je da, u trenutku kad netko to čini s vašom zastavom, jasno pokažete da preko takvih stvari ne prelazite', kazala je predsjednica stranke Glas Anka Mrak Taritaš koja je bila u sastavu hrvatske delegacije u Srbiji

'Moram priznati da je u relativno kratkoj raspravi o prekidu posjeta nije bilo puno argumenata na stolu. Nažalost, bilo je jasno da se dobro započeta priča prekinula kad netko tko je zastupnik u parlamentu baci na pod i gazi vašu zastavu. Jedino što možete je vratiti se doma', kazala je Mrak Taritaš za N1.

'Bili smo u službenom posjetu, nemate puno manevarskog prostora. Po prvi put je s dobrom namjerom došao predsjednik Hrvatskog parlamenta. Šešelj je to napravio namjerno, ali zadaća svih građana Hrvatske je da, u trenutku kad netko to čini s vašom zastavom, jasno pokažete da preko takvih stvari ne prelazite', smatra Mrak Taritaš.

Hrvatsko izaslanstvo u kojemu su uz predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i Anku Mrak Taritaš bili još Domagoj Ivan Milošević, Milorad Pupovac i Željko Raguž donijelo je jednoglasnu odluku o povratku u Hrvatsku.

Iako su Šešeljev čin osudili gotovo svi visoki dužnosnici obiju zemalja, pojavile su se i relativizacije i usporedbe s posjetom Aleksandra Vučića Hrvatskoj ranije ove godine.

  • +2
Sastanak Gordana Jandrokovića s predsjednicom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilić

'Nema tu nikakve usporedbe, ništa ne treba uspoređivati. Tu je odgovornost našeg domaćina koji to mora osuditi. Mi smo napravili jedinu stvar koju smo mogli napraviti i napravili smo to ispravno. Kad se ovako nešto desi, loše se osjećate i ne treba se desiti. Interes je Hrvatske da Srbija ide svojim putem prema Europi, a ovakvi događaji pokazuju da baš i nije spremna', kaže Mrak Taritaš.

O tome što bi Srbija trebala napraviti, kaže: 'Treba promisliti i vidjeti. Trebala je reakcija biti odmah. Lako je biti general poslije bitke. Možda su mogli i predvidjeti da će se to dogditi. Bitno je da se razvijaju pristojni odnosi i dalje.'

  • +52
Anka Mrak Taritaš Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL