SVA RJEŠENJA DO 2017.

Mrak Taritaš: Dobit od legalizacije oko milijardu kuna

13.10.2015 u 22:26

Bionic
Reading

Ministrica Anka Mrak Taritaš u utorak je u Banskim dvorima, odgovarajući na pitanja Twitter korisnika, rekla kako su nakon katastrofalne poplave u županjskoj Posavini svi koji su imali pravo na obnovu svojih kuća to pravo i ostvarili, a da su za rješavanje ostali samo 'problematični' slučajevi

'Poplava u županjskoj Posavini bila je prirodna katastrofa svjetskih razmjera, a država je odmah reagirala. Već 20. srpnja započeli smo obnovu, svatko tko je imao pravo na obnovu to je pravo i ostvario, ostale su samo one problematične i one će se rješavati. Svaka od tih ima uredne papire i uporabnu dozvolu. Predviđenih 45 milijuna kuna još uvijek nismo potrošili jer svaki obračun provjeravamo', rekla je ministrica Mrak Taritaš, priopćila je vladina Služba za odnose s javnošću.

Odgovarajući na pitanja o projektu legalizacije, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja je rekla kako će svi predmeti biti riješeni do kraja sljedeće godine. 'Hrvatski sabor usvojio je Zakon o legalizaciji u srpnju 2012. godine, do 30. lipnja zaprimili smo 820.000 zahtjeva, koji bi prema prijašnjem načinu rada bili riješeni u 10 do 15 godina. Dosad je pravomoćno riješeno 350.000 zahtjeva, a svi predmeti bit će riješeni do kraja 2016. godine', istaknula je ministrica Mrak Taritaš i dodala da je dobit legalizacije oko milijardu kuna.

Govoreći o e-Dozvolama, ministrica Mrak Taritaš je rekla kako je građevinsku dozvolu uistinu moguće dobiti u 45 minuta. Istaknula je da brzina nije jedina prednost jer provedba projekta e-Dozvole omogućuje da se na isti način radi u cijeloj Hrvatskoj, transparentno i otvoreno, navodi se u priopćenju iz Vlade.