II. IZBORNA JEDINICA

Možemo! u Križevcima obećao mirovinu od 67 posto prosječne plaće

05.04.2024 u 13:55

Bionic
Reading

Kandidatkinje Možemo u 2. izbornoj jedinici Jelena Miloš i Marina Ivandić poručile su u petak s križevačkog Trga J. J. Strossmayera da svoj program temelje na sloganu "Dobar život za sve" i obećale mirovine koje će iznositi 67 posto prosječne plaće

Miloš je objasnila da pod sloganom „Dobar život za sve“ u II. izbornoj jedinici podrazumijeva dostupnost zdravstvene zaštite, poglavito primarne s kojom pacijenti imaju najviše problema zbog nedovoljnog broja liječnika. Osim toga, naglasak će biti na izgradnji i dostupnosti vrtića za svu djecu, na čemu se već mnogo napravilo u Zagrebu, gdje će u jednom mandatu biti izgrađeno 14 predškolskih ustanova.

Dodala je kako nisu zaboravili na umirovljenike obećavši da će mirovina iznositi 67 posto prosječne plaće.

„S obzirom na to da je biračima u ovoj izbornoj jedinici važna prometna povezanost, ubrzat ćemo dovršetak projekta gradnje novog i obnove postojećeg željezničkog kolosijeka Dugo selo – Križevci“, kazala je Ivandić napomenuvši da im je općenito prioritet ulaganje u „zeleni“ javni prijevoz.

Ivandić je istaknula da su posvećeni projektu zelene javne nabave koji je Možemo počeo provoditi u Zagrebu, a plan im je nakon izbora aktualizirati ga u drugim izbornim jedinicama.

U fokusu će im biti poticanje domaće poljoprivrede kroz skraćivanje lanaca opskrbe od proizvođača zdrave hrane do kupaca. U taj plan treba uključiti bolnice, škole, vrtiće i druge javne ustanove, za čijim bi se stolovima posluživala hrana lokalnih poljoprivrednika.