kriza vlasti

Možemo! traži izvanredne izbore u Puli

04.10.2023 u 15:53

Bionic
Reading

Gradski vijećnici pulskog Možemo! u četvrtak su zatražili raspisivanje izvanrednih izbora kako za gradonačelnika tako i za gradsko vijeće nakon što je kriza vlasti u Gradu Puli eskalirala ostavkom pročelnice Anje Ademi

"Iza nas je dvogodišnje lutanje gradske vlasti i niz spornih odluka koje su Pulu pretvorile u grad slučaj", rekla je koordinatorica pulskog Možemo! Dušica Radojčić na konferenciji za novinare. Ustvrdila je da je gradonačelnik Filip Zoričić nesposoban nositi se s ključnim problemima u gradu, poput situacije sa županijskim centrom za gospodarenje otpadom Kaštijun.

"Agoniju je potrebno što prije okončati jer nesnalažljivost i dezorijentiranost gradske uprave postavlja pitanje kako će se sve nastaviti dalje", istaknula je Radojčić. Ujedno je uputila apel "gradonačelnikovim partnerima u vijeću koji mu osiguravaju većinu, da mu više ne drže ljestve".

"Odgovornost za ovo stanje je i njihova. Izvan naše moći je da učinimo nešto po pitanju izbora. To se može dogoditi samo ako gradonačelnik izgubi podršku u vijeću", zaključila je Radojčić. Već na samom početku aktualnog sata sjednice pulskog gradskog vijeća u vijećnicu je nenadano ušla aktivistkinja koja je počela vikati i obraćati se najprije pulskom gradonačelniku Filipu Zoričiću a potom i ostalim vijećnicima.

"Gradonačelniče, zaustavite radove na Lungomareu! Nemate dozvolu da uništavate drveće. Isto tako, ugrožavate zdravlje i živote svojih građana. To je vaš projekt, a naš grad. Gradonačelniče, zašto ste gluhi već godinu i po dana?", poručila je aktivistica za koju se neslužbeno doznaje da je pripadnica Inicijative za Lungomare. Na poprište radova na nogometnom igralištu na Valkanama ovih dana pojavila se skupina od desetak prosvjednika koji se protive rušenju stabala koje se provodi u sklopu uređenja igrališta. Radovi na nogometnom igralištu Valkane su u punom jeku i krenulo se u realizaciju prve faze ugovora vrijednog 815 tisuća eura, a koji obuhvaćaju drenažu, ogradu i rasvjetu, što sve čini pripremu za postavljanje umjetnog travnjaka procijenjene vrijednosti 250 tisuća eura, koje je donirao Hrvatski nogometni savez.