MIKULIĆ OPET BRILJIRAO

Može li se vrataru Osijeka uopće zabiti gol?

15.03.2013 u 20:49

Bionic
Reading

Osijek je u Koprivnici izborio remi rezultatom 0:0 i tako učinio novi korak prema ostanku u ligi i iduće sezone, a najistaknutiji pojedinac momčadi sa Drave opet je bio mladi vratar Zvonimir Mikulić

Nepopularan konačni rezultat dvoboja u Koprivnici uopće nije neobičan ako se uzmu u obzir uvjeti u kojima se dvoboj igrao. Vrlo loš teren utakmicu je odveo na sam rub regularnosti, a nije pomagala ni hladnoća i igrači su pokazali koliko se u takvoj situaciji uopće moglo.

Ipak, domaćini će žaliti za velikom prilikom pet minuta prije kraja ogleda kada je novi napadač Belupa (stigao iz Hajduka) Jelavić glavom izvrstan ubačaj usmjerio prema bližoj vratnici, no mladi (23) vratar Zvonimir Mikulić potvrdio je visoku klasu i rijetko viđenom paradom ponovno netaknutom sačuvao svoju mrežu.

Mikulić se ove zime nametnuo kao prvi izbor trenera Mršića i četvrti susret u nizu nije primio gol. Prije toga je u Vinkovcima primio dva, ali oba s bije točke (nadmudrio ga je Mazalović), i jedini gol iz igre koji je primio ostaje pogodak Arijana Ademija iz osijekove pobjede nad Dinamom u Gradskom vrtu na otvaranju proljetnog izdanja MAXtv Prve lige. Dakle, nije primio gol 393 minute, a osim sa bijele točke nitko ga nije svladao 461 minutu. Svaka čast, Hrvatska očito dobija još jednu dugoročnu perspektivu između vratnica.

Snimka dvoboja u Koprivnici