STANKE U SABORU

Most zatražio smjenu šefa HAKOM-a

09.03.2017 u 10:44

  • +13

Sabor nastavio 3. sjednicu

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Bionic
Reading

Zastupnici su i današnje zasjedanje započeli stankama. Dopunsko zdravstveno osiguranje, mladi nogometaši u Hrvatskoj, onečišćenje rijeke Jadro te HAKOM bile su teme o kojima su htjeli progovoriti zastupnici HSU-a, Promijenimo Hrvatsku, HDZ-a te Mosta

Zbog nekih najava poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja progovorio je HSU-ov Silvano Hrelja. Kazao je kako se ministar zdravstva Milan Kujundžić ogradio od te najave, ali Hrelja 'to uvijek tretira kao probni balon'.

HSU je, podsjetio je, sa svojim partnerima 2015. prikupio više od 100.000 potpisa protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja. 'Ukoliko netko još samo jednom najavi poskupljenje dopunskog zdravstvenog osiguranja, skupit ćemo 500.000 potpisa za smjenu ministra', kazao je Hrelja.

'Svima unaprijed kažem da se s ovim ne smiju igrati jer milijun i 700 tisuća građana redovno plaća dopunsko zdravstveno osiguranje', rekao je Hrelja.

Most, točnije Miro Bulj zatražio je ostavku šefa HAKOM-a Dražena Lučića. 'U njegovom mandatu bilo je više prijava DORH-u od telekomunikacijskih udruga i poslovnih partnera do inspekcije rada i sindikata. Pa evo sada i, ono što je najbitnije, radnika, zbog kojih je podignuta ova optužnica', kazao je Bulj.

Spomenuo se i trošenja proračunskog novca. 'Koristio je ogroman novac da bi samo sačuvao sebe, a to je javni novac. Zbog toga imamo i ove probleme u društvu, o kojima su govorili moji prethodnici, jer se troši novac da bi se sačuvali ti faraoni unutar agencija, a da ne govorim o kravatama, maramama, rupčićima koji su kupovani za četvrtine milijuna kuna, kao i brojnim reprezentacijama u višemilijunskim iznosima. A koliko koštaju njegovi izleti i putovanja u brojne egzotične zemlje na duhovnu obnovu da bi vidio kako tijekom vožnje utječe na rast biljke?', rekao je Bulj.

'Predlažem da Vlada RH hitno pokrene postupak smjene čelnog čovjeka HAKOM-a kako bismo mi ovdje mogli raspraviti i glasati o čelnicima resora teškog ni manje ni više nego 13 milijardi kuna', zaključio je Bulj.