UMALO TRAGEDIJA

Most se urušio kod Vrbovskog, kamion visio nad jezerom

18.12.2012 u 13:59

Bionic
Reading

Prelazio sam most u smjeru Gomirja i kad sam došao do sredine najprije sam začuo strahovit tresak i shvatio da kamion stoji da bih u istoj sekundi osjetio kako klizim unatrag. Bilo je stravično, rekao je vozač

Nije bilo pitanje hoće li se na nekom od jako oštećenih mostova na području Gomirja dogoditi ozbiljniji incident, već samo – kad će se dogoditi!

A dogodio se u ranim jutarnjim satima utorka, točnije u 4. 20 kada je na uobičajenu turu posipavanja cesta pijeskom krenuo kamion poduzeća 'Luko' d.o.o. Vrbovsko koji poslove zimskog održavanja i čišćenja cesta obavlja za Ceste Rijeka, piše Novi list

Po dolasku na most prije samog ulaska u Gomirje dio mosta u dužini 3 do 4 metra jednostavno se urušio, a kamion je svojim zadnjim dijelom pao u vodu jezerca Ribnjak, dok je kabina sa šokiranim vozačem ostala na mostu.

'Prelazio sam most u smjeru Gomirja i kad sam došao do sredine najprije sam začuo strahovit tresak i shvatio da kamion stoji da bih u istoj sekundi osjetio kako klizim unatrag. Bilo je stravično, kabina se dizala u zrak i shvatio sam da kamion natraške klizi u vodu.

Ništa nisam mogao učiniti, samo čekati što će biti. Na svu sreću prikolica kamiona s pijeskom za posipavanje udarila je u podnožje mosta i zaustavila daljnji pad, a ja sam se uspio izvići iz kabine koja je već gledala u nebo.', ispričao je nesretni vozač kamiona ispravno konstatirajući kako je dobro prošao jer je sve skupa moglo biti daleko teže da se most urušio pred prednjim dijelom njegova kamiona.