UPORNI U NEGIRANJU

Most objasnio zašto njegova vlada s HDZ-om nije koalicija

  • Autor: Ante Srzić
  • Zadnja izmjena 24.12.2015 16:23
  • Objavljeno 24.12.2015 u 13:24
Karamarko i Petrov

Karamarko i Petrov

Izvor: Screenshot / Autor: tportal.hr

Most nezavisnih lista javnosti se obratio priopćenjem u četvrtak u kojem objašnjavaju zašto vlada koju će formirati s Domoljubnom koalicijom neće biti koalicijska i kako Božo Petrov nije prekršio obećanje dano prije izbora da neće koalirati sa strankama koje su posljednjih 25 godina vladale Hrvatskom. Obećanje je ujedno službeno ovjerio kod javnog bilježnika

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Prije nedavnih parlamentarnih izbora i u vrijeme potpisivanja izjave Božo Petrova, svi su očekivali da će novi hrvatski premijer postati Zoran Milanović ili Tomislav Karamarko.

Prijedlog Mosta nezavisnih lista bio je da se inzistira na najstručnijim osobama, pa i onim nestranačkim te smo izborom Tihomira Oreškovića kao vrhunskog stručnjaka u tome uspjeli.

Kod skorog sastavljanja Vlada Republike Hrvatske naš je uvjet da ona bude reformska i pritom se potpiše Sporazum o reformskoj suradnji koji naprosto nije stranačka borba za fotelje. Osnovni cilj sporazuma je u njega unijeti reforme i promjene koje nastojimo provesti kao i prolazna vremena i obvezu evaluacije provedenog. To je također nešto o čemu smo govorili kao o uvjetu postizborne suradnje još u kampanji.

Most nije jednostrano sklopio koaliciju ni sa kim, do zadnjeg trena tražili smo tripartitnu vladu koja nažalost nije prihvaćena niti prepoznata kao najbolje rješenje za Hrvatsku.

Vladu, i to reformsku, sada sastavlja nestranački mandatar Tihomir Orešković, a ona neće biti temeljena na koaliciji Domoljubna koalicija i Mosta nezavisnih lista, već će njen temelj biti reformski plan i sporazum koji će jasno definirati u kojem roku te koje se promjene i reforme moraju ostvariti.409894,409810,409745,409645

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!