ZATRAŽIO POMOĆ POLICIJE

Morbidna zastrašivanja profesora iz Korenice

09.03.2012 u 07:57

Bionic
Reading

Ironičnim ganućem i prolijevanjem suza u televizijskom prilogu zbog otvorenja okretišta za autobus ispred Osnovne škole dr. Franje Tuđmana u Korenici, profesor u toj školi Ante Kovač dobio je nadimak - Legenda.Koliko nosi novi nadimak, toliko traje i njegova agonija. Pritisci sa svih strana nedavno su kulminirali, pa je čak zbog prijetnji i zastrašivanja zatražio pomoć ličkih policajaca, otkriva Jutarnji list

Na kućna vrata, izvještava Jutarnji, pozvonili su mu susjedi koji su mu došli izraziti sućut zbog smrti djeteta. Dijete mu je, srećom, bilo živo i zdravo, no susjedove izjave bilo su dovoljno šokantne.

'Oni su od nekog čuli da mi je dijete mrtvo, a ovi pak od nekog trećeg. Pokušao sam istraživati tko širi takve glasine, no na kraju sam ipak sve prepustio policiji', rekao je profesor Ante Kovač.

Prijetnje su dolazile i iz škole u kojoj radi, no usprkos tome, ne žali zbog svojeg poteza koji je oduševio hrvatsku javnost. Smeta ga što politiku škole kroji - politika.

U šest godina u školi se promijenilo sedam ravnatelja. Aktualna ravnateljica Vesna Vidović, koja je ipak odustala od tužbe zbog njegovog televizijskog performansa, trenutno je na bolovanju.

'Ja sam nakon svega sam sebi obećao da do mirovine više neću ništa prigovoriti nijednom ravnatelju. Ne zbog toga što me nakon svega ovoga strah, nego upravo zbog svih anonimnih podrški. Meni je dosta 'šifriranih junaka' koji te tapšu po ramenu, a kad treba nešto javno reći, nastane tišina. Ja sam svojoj ravnateljici sastavio četiri stranice povijesti mobinga koji prema meni traje mjesecima i upozorio je da će to završiti kod nadležnih organa ako se nastavi. Ona je sutradan otišla na bolovanje i od tada živim u miru Božjem', ispričao je profesor novinaru Jutarnjeg lista.