MILANOVIĆ I ČAČIĆ KOD HRELJE

'Morat ćemo raditi više, teže i lukavije'

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.03.2017 14:37
  • Objavljeno 09.05.2012 u 14:34
Jakovčić Čačić Milanović Hrelja

Jakovčić Čačić Milanović Hrelja

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja istaknuo je danas na 10. redovitoj izbornoj skupštini stranke kako hrvatska politička scena treba jaku parlamentarnu umirovljeničku stranku, a to je HSU.

Na redovnoj izbornoj skupštini koja se održava u zagrebačkom hotelu 'Antunović' delegati će izabrati novo stranačko vodstvo - predsjednika stranke, dva potpredsjednika, tri člana predsjedništva te pet članova Nadzornog odbora HSU-a. Sadašnji predsjednik Silvano Hrelja jedini je kandidat za predsjednika HSU-a.

Podnoseći izvješće o radu između dviju skupština, Hrelja je naglasio da je HSU utrostručio broj saborskih mandata 'što znači da smo danas triput snažniji i triput utjecajniji'. To znači i, dodao je, da su donosili ispravne zaključke te povlačili pametne političke poteze.

'Stranka je konsolidirana i ojačana, imamo gotovo ekskluzivno pravo na obranu umirovljeničkih interesa, nema više osipanja ni pete kolone, odgovorno sudjelujemo u vlasti na kojoj leži najveći teret odgovornosti od rata do danas te imamo tri zastupnika u Saboru', naglasio je Hrelja.

Delegate izborne skupštine pozdravili su predsjednik vlade i SDP-a Zoran Milanović, prvi potpredsjednik vlade i predsjednik HNS-a Radimir Čačić, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, predsjednik slovenske umirovljeničke stranke DeSUS Pavel Berglez te predstavnici umirovljeničkih udruga i sindikata.

Osvrćući se na teško gospodarsko stanje u Hrvatskoj i Europi, Milanović je rekao da je hrvatski proračun stabilan, ali nema rasta.

'Loše je što u Europi i Hrvatskoj nema rasta i ova godina će biti jako teška', istaknuo je. Smatra da ćemo morati raditi više, teže i lukavije da bi se zadržao sadašnji način života i standard.

'Ljudi će u mirovinu ići kasnije. Nažalost, iz niza okolnosti, Hrvatska ima veći broj umirovljenika nego što ga treba imati te manje zaposlenih u aktivnoj dobi što ih treba imati', rekao je Milanović dodavši kako je njihov posao ljude vratiti na posao.

'Mirovine su niske, zato što ima previše umirovljenika. Jedino rast, a ne samo štednja može nešto promjeniti', kazao je Milanović.

Čačić je naglasio da je u zemlji nakon 30 mjeseci po prvi put, u skladu s zakonom, došlo do usklađivanja mirovina te da će sadašnja vlada i dalje to i dalje realizirati.

'Sve što se dešava osigurati će sigurnost mirovina sutra, usklađivanje mirovina u ovom mandatu te stabilnost egzistencije umirovljenika', rekao je dodavši da se proračun vrlo stabilno puni.

Čačić je kazao da je vlada za snažni investicijski rast postavila zakonodavni, institucionalni i financijski okvir te kadrovski temelj.

'Sve pretpostavke su tu i sada treba uložiti ogroman trud da dođe do investicijskog rasta', rekao je Čačić.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić smatra da će sadašnja koalicijska vlada odraditi stabilno svoj mandat, jer, kako je rekao, u Hrvatskoj njoj nema alternative.

'Danas Hrvatska nema alternativu vladi, jer sve ono što se nudi je više kaos nego drugo', kazao je Jakovčić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi