uhićen i saslušan

Moldavac u kamionu krijumčario čak 113 Pakistanaca i Indijaca, zaustavljen kod Senja

26.10.2018 u 21:46

Bionic
Reading

Dvadesetšetogodišnji Moldavac koji je u četvrtak uhićen na području Senja u krijumčarenju 113 Pakistanaca i Indijaca u teretnom vozilu, u petak je saslušan u riječkom Općinskom državnom odvjetništvu, doznaje se u ličko-senjskoj PU i riječkom Općinskom državnom odvjetništvu

Državljanin Moldavije sumnjiči se, kako je priopćila glasnogovornica ličko -senjske PU Maja Brozičević, za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Hrvatskoj te krivotvorenje novca.

U priopćenju riječkog ODO-a među ostalim stoji da je državljanin Moldavije (1992) 25. listopada s ciljem da se novčano okoristi, na području Ličkog Lešća preuzeo i smjestio u tovarni sanduk teretnog vozila veći broj državljana Pakistana i Indije. Namjeravao ih je prevesti do mjesta Oprtalj na području općine Motovun i omogućiti da izbjegavajući graničnu kontrolu ilegalno uđu na područje Slovenije ili Italije. Prigodom vožnje na području Senja zaustavili su ga i uhitili policijski službenici.

Brozičević je osim toga rekla da je osumnjičenik upravljao teretnim vozilom bugarskih nacionalnih oznaka koje je u trenutku ulaska u Hrvatsku udovoljavalo uvjetima za ulazak u državu, da su ga u Senju zaustavili policijski službenici koji su u tovarnom prostoru zatekli 113  stranih državljana većinom iz Pakistana i Indije, te da je Moldavac u kamionu kojim je prevozio strance imao i više novčanica u apoenu od 100 američkih dolara za koje se sumnja da su krivotvorene, te mu je taj „novac“ privremeno oduzet pa će biti procesuiran i za krivotvorenje novca.

Protiv 113  Pakistanaca i Indijaca, koji su u Hrvatsku ušli protuzakonito, postupilo se po Zakonu o strancima, te su im izdana rješenja o udaljenju iz EU prostora. Kako je Hini rekla glasnogovornica Policijske uprave u Gospiću oni su deportirani u BiH, odakle su u Hrvatsku ušli nezakonito.