TOMISLAV NIKOLIĆ

'Mogli bismo i mi postaviti Hrvatskoj 15 uvjeta'

30.01.2014 u 09:56

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je u opširnom razgovoru za RTS govoreći o Hrvatskoj rekao da politička situacija u Srbiji ne ovisi o pitanju hoće li odustati od kontratužbe za genocid, a u Hrvatskoj je to drugačije

'Međutim, najbolji predsjednik za odnose sa Srbijom i najbolja vlada u Hrvatskoj se ne usuđuju povući tužbu', kaže Nikolić i dodaje da je sudbina tog spora pred Međunarodnim sudom pravde zatočenik loše klime u Hrvatskoj.

Nikolić smatra da dvije zemlje nikoga neće moći uvjeriti da su prijatelji i da samo glume da se tuže. On je naveo da se sada hrvatska strana dosjetila i Srbiji postavila uvjet da im otkriju masovne grobnice u Srbiji u kojima su pokopani Hrvati, 'kao da mi ne bismo mogli njima postaviti 15 uvjeta - da oni otkriju masovne grobnice Srba, da vrate imovinu, mirovine, da jamče apsolutnu sigurnost povratnicima.

'A mi smo rekli, hajdemo to uraditi jedni s drugima otvoreno. Rekao sam predsjedniku Hrvatske da u Srbiji kada se ljudi posvađaju oko međe i odu na sud ne razgovaraju', izjavio je Nikolić. Na primjedbu kako pravni stručnjaci smatraju da nijedna tužba nema šansi na sudu, Nikolić je odgovorio da su mu to rekli i u Hrvatskoj oni koji su pisali tužbu, ali da je to službena politika. 'Takvo nešto je besmisleno, ali gotovo je - zategli su', rekao je Nikolić za RTS.