žustro u saboru

Mlinarić: Dežulović ne može uvrijediti vukovarske branitelje, mi smo takve Jugoslavene bacali u slavonsko blato 1991.

03.11.2021 u 11:12

Bionic
Reading

Zastupnik Marijan Pavliček (Hrvatski suverenisti) izrazio je u srijedu uvjerenje da će referendumska inicijativa "Zaštitimo hrvatsku kunu" uspjeti prikupiti 368.000 potrebnih biračkih potpisa

Dobro nam ide, po svim pokazateljima prikupit ćemo 368.000 potpisa, rekao je zastupnik u slobodnom saborskom govoru, podsjetivši da se potpisi prikupljaju od 24. listopada, dakle 11. dan.

Naših 2500 volontera svakog dana diljem Hrvatske prikuplja potpise, osobno sam obišao stotine slavonskih sela, ugostiteljske objekte, frizerske salone… i svi su nam spremni pomoći, jer su uvjereni da će uvođenjem eura doći do rasta cijena, kazao je Pavliček.

Upozorio je i na probleme s kojima se volonteri susreću na terenu - ima slučajeva da neki službenici u lokalnim jedinicama od kojih se mora tražiti najam javnog prostora, od volontera traže biljege koji su ukinuti početkom rujna, kazao je.

Marin Miletić (Most) komentirao je kolumnu novinara Borisa Dežulovića o Vukovaru i vukovarskoj žrtvi, kazavši kako je, nakon njenog čitanja, teško da čovjeka ne zaboli želudac, srce.

„Teško je povrijedio većinu nas Hrvata, Vukovarce i hrvatske branitelje“, kazao je zastupnik navodeći kako Dežulović, izrugujući se patnji Vukovara, razloge iseljavanja vidi u obilježavanju žrtve Vukovara.

  • +28
Sjednica Sabora Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

„U stvari je pokazao koliko je uskogrudna i isključujuća ta skupina ljudi kojima i danas, u neovisnoj i slobodnoj Hrvatskoj, smeta sve što ima veze s Bogom, crkvom i domovinom“, rekao je Miletić i napomenuo kako nije za nikakve zabrane.

„Dežulović i takav ološ ne može uvrijediti vukovarske branitelje, mi smo od njih to navikli, takve smo bacali u slavonsko blato 1991. godine, takve Jugoslavene, pa i ove druge koji sjede tu iza mene“, izjavio je Stipo Mlinarić (DP), inače vukovarski branitelj.

„Ne mogu oni nas uvrijediti, više me mogu uvrijediti ovi naši, poput kolega sa lijeve strane koji dozvoljavaju takve stvari“, rekao je Mlinarić kojemu s lijeva sjede zastupnici HDZ-a.

Veljko Kajtazi (Klub nacionalnih manjina) podsjetio je kako se od danas do subote po 13. put obilježava Svjetski dan romskog jezika.

To je inicijativa Roma iz Hrvatske, koja je nakon podrške Sabora 2012., a zatim i priznanja UNESCO-a 2015. dobila i svoju europsku i svjetsku dimenziju. Rijedak je slučaj da se neka naša inicijativa prizna i zaživi, rekao je Kajtazi izrazivši zadovoljstvo zbog toga i najavio kako će se taj značajan datum obilježiti.