MOLI SE POMOĆ GRAĐANA

Mladića razbijene glave našli u centru Zagreba

26.03.2009 u 09:48

Bionic
Reading

Jurica J. (21) bori se život u KB-u Sestre milosrdnice, gdje je dovezen u srijedu rano ujutro sa teškim i po život opasnim ozljedama glave. Mladića koji je bez svijesti ležao na pločniku oko 7.40 sati pronašli su slučajni prolaznici nedaleko od tramvajske postaje u Vodnikovoj ulici ispred kućnog broja 7

ZAGREB - Odmah su pozvali Hitnu pomoć koja ga je prevezla u bolnicu. Trenutno se nalazi na odjelu neurokirurgije, a njegovo stanje izrazito je loše. U policiji za sada ne žele reći sumnjaju li na premlaćivanje ili je nesretni 21-godišnjak sam pao na pločnik te se tako ozlijedio, piše Jutarnji list.

Kako se s mladićem ne može razgovarati zbog njegovog teškog zdravstvenog stanja, a ni liječnici prema ozljedama ne mogu odrediti je li pretučen ili se na neki način sam ozlijedio, policija je danas putem medija zatražila pomoć građana koji imaju bilo kakve informacije koje bi pomogle razjasniti okolnosti stradavanja mladića.

Mladićeva majka odmah se vratila sa službenog puta iz inozemstva te ga u utorak posjetila u bolnici i donijela mu osobne stvari.

Nešto slično dogodilo se u veljači u Vukovarskoj ulici. Stjepana U. (17) tada su u komi u četiri ujutro pronašli ispred Mercatora. Kada se priča rasplela, pokazalo se da je Stjepan nastradao u tučnjavi kolega na rođendanskom slavlju u atomskom skloništu. Prijatelji su ga izveli na svjež zrak i tramvajem ga poslali kući. Srušio se ispred Mercatora, a napadač Darko V. (19) priveden je i sada je u pritvoru. Stjepan se uspješno oporavlja.

Luka Marinac
, Luka Ritz i Josip Klasnić tri su mladića na pragu punoljetnosti koja su u posljednjih 15 mjeseci zbog brutalnih napada podlegla ozljedama.