zadržavanje 15 dana

Mladić u Kumrovcu vozio bez položenog ispita, nije bio vezan niti je imao osobnu iskaznicu, a test na droge pokazao je da je pozitivan; uhićen je

10.03.2021 u 10:31

Bionic
Reading

Vozaču, 24-godišnjaku, policija je utvrdila prisutnost droga u organizmu

Kako javlja policija, 9. ožujka 2021. oko 12.45 prilikom nadzora prometa u Kumrovcu policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin. Provedenim nadzorom utvrđeno je kako upravlja osobnim vozilom prije stjecanja prava, odnosno bez položenog vozačkog ispita, nije koristio sigurnosni pojas, kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, a obavljeno je i preliminarno testiranje radi utvrđivanja prisutnosti droga ili lijekova u organizmu te je kod 24-godišnjaka utvrđena prisutnost droge, odnosno bio je pozitivan na THC.

Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 216. i čl. 163. Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na Općinski sud u Zlataru, Stalna služba u Krapini, gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje od 15 dana, nakon čega je predan u zatvor u Zagrebu, dok mu je zbog prekršaja iz čl. 16. Zakona o osobnoj iskaznici izdan obavezni prekršajni nalog.