ALKOHOL, OKLADA, VOLONJA

Mladić, ali i morski pas noćas plivali u riječkoj luci!

22.04.2012 u 14:21

Bionic
Reading

Dok je 21-godišnji mladić S. P. plivao noćas u riječkoj luci s namjerom da s jednog kraja stigne na drugi, na nogama su bile sve interventne službe. Nesmotrenom činu, koji je ipak sretno završio, kumovao je alkohol, a razlog je - oklada! Da stvar bude bolja, istovremeno, nautičku milju dalje, plivao je i morski pas, ali to nitko nije znao

Prva anonimna dojava da je mladić zaplivao od Gata Karoline Riječke prema terminalu stigla je Županijskom centru 112 Rijeka u jedan sat i 16 minuta.

Djevojci, zabrinutoj da suludi pothvat nepoznatog joj mladića neće dobro završiti, nije bilo druge nego uputiti poziv upomoć. Ekipa koja je plivača čekala na terminalu, nije ga, naime, vidjela 20-ak minuta.
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru odmah je proslijedila informaciju Lučkoj kapetaniji Rijeka i riječkoj postaji Pomorske policije pa su se djelatnici uputili na putnički terminal.

Plivač je u međuvremenu, srećom, dalekozorom uočen u blizini terminala pa nije bilo potrebe da se u potragu krene plovilom.

Policajci su ga promrzlog izvukli iz mora u jedan sat i 36 minuta, priopćeno je iz Ministarstva mora. Preuzela ga je potom Hitna medicinska pomoć, a nakon razgovora u policiji, utvrđeno je da je razlog njegova pothvata bila oklada te da je svemu kumovao alkohol.

Potpuno neočekivano, ribari s broda Mali Mate jutros su u riječku luku dovezli grdosiju od pet metara, koja im se zaplela u mrežu, samo oko jednu nautičku milju od luke.

Morski pas volonja, veći primjerak ulova na Jadranu u posljednje vrijeme, plijenio je pažnju jutrošnjih prolaznika na rivi. Inače nije opasan za ljude, hrani se ribama i rakovima, no mladić s početka priče ipak ima danas o čemu razmišljati.