'NE ŽELIMO MIRIS BENZINA'

Mladi Karlovčani ustali protiv nove Inine crpke

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 26.03.2011 16:50
  • Objavljeno 26.03.2011 u 16:47
Prosvjed Karlovac

Prosvjed Karlovac

Izvor: Pixsell / Autor: Dominik Grguric/PIXSELL

Karlovačka Udruga mladih 'Puls' usprotivila se na danas organiziranom prosvjedu sa stanarima zgrade četrdeset stanova u Tuškanovoj ulici gradnji nove i veće Inine benzinske crpke s pratećim ugostiteljskim sadržajima i parkiralištem na mjestu stare

Prosvjednici su pozvali nadležne službe da preispitaju još jednom sve elemente štetnosti ovog projekta i zabrane gradnju te upozorili da bi se građevine sa sadašnje udaljenosti od oko trideset metara približile prozorima zgrade u Tuškanovoj ulici na samo pet ili šest metara i to na mjestu gdje je sada javna zelena površina.

Mladi su uz transparente s tekstom "Ne želimo miris benzina" i "Stvarno nije u redu" pred tridesetak okupljenih stanara i novinara izrazili nezadovoljstvo proširenjem benzinske crpke i razinom, kako su rekli, neodgovornosti Ine i lokalnih vlasti prema građanima.

Predsjednik udruge student Dinko Wasserbauer kazao je da je sve učinjeno po zakonu i u skladu s procedurom za pribavljanje građevinske dozvole, ali da je poziv javnosti da može obaviti javni uvid u glavni projekt bio "u dobroj hrvatskoj maniri" objavljen samo u Ini i na oglasnoj ploči tijela koje izdaje građevinsku dozvolu.

Dodao je da to nije bio transparentan javni uvid te da je time javnosti uskraćeno pravo sudjelovanja u odlučivanju o važnim pitanjima za našu životnu sredinu, iako je, smatra Wasserbauer, sasvim izvjesno da će se povećati zagađenost zraka i buka, narušiti okoliš, a neprihvatljivo je i uklanjanje maloga parka.

Tajnik "Pulsa" Zoran Mendeš pozvao je investitore i mjerodavne službe da ponovno preispitaju svoje odluke o gradnji, jer, istaknuo je, ovakvom tipu benzinskih postaja nije mjesto u stambenoj sredini, već izvan grada, na autocestama i slično. Cijeli postupak nazvao je ignoriranjem prava građana na zdrav okoliš i mir.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi