ĆEVAPI NA BAŠČARŠIJI

Tko stoji iza susreta predsjednice i Halida?

04.03.2015 u 13:51

Bionic
Reading

Nakon napornog dijela službenog posjeta BiH, u sklopu kojeg se sastala s političkim vrhom ove države te posjetila katoličku, pravoslavnu i muslimansku bogomolju i židovski muzej, hrvatska predsjednica završila je na ćevapima na Baščaršiji te se susrela s pjevačem Halidom Bešlićem. Fotografiju s poznatim estradnim umjetnikom objavila je na Facebooku uz opasku kako se susrela sa starim prijateljem. Iako se špekuliralo o tome je li susret bio slučajan, mediji u BiH navode da je on dogovoren iz protokola predsjednice RH. Ipak, Bešlića i Grabar Kitarović veže još nešto, tj. netko

Riječ je o Tomislavu Madžaru, liječniku iz Ljubuškog i osobi koja stoji iza organizacije Halidovih koncerata u Hrvatskoj. On je i blizak suradnik Tomislava Karamarka, jer radio mu je na kampanji za unutarstranačke izbore, te se spominje i kao blizak prijatelj Milijana Brkića, a svoj je obol dao i u kampanji Kolinde Grabar Kitarović

Ovaj menadžer i liječnik, koji se u estradni posao bacio još na fakultetu organizirajući brucošijade, organizira i humanitarne koncerte, a surađivao je i s Mišom Kovačem, Ninom Badrić, Magazinom, Tošom Proeskim… U HDZ je ušao 2006, a dio izvođača s kojima je surađivao bili su i izvođači u izbornim kampanjama ove stranke. Pitanje stoji li on iza susreta predsjednice i Halida Bešlića postavili smo samom Madžaru, no iako je obećao uzvratiti poziv, to do zaključenja teksta nije napravio.


Tportal je početkom 2013. pisao o Madžarovoj Hrvatskoj udruzi mladih, a ona je dva mjeseca nakon osnivanja dobila od Grada Zagreba na korištenje poslovni prostor, odnosno stan od 180 m2 u strogom centru, u Ulici Frana Petrića 4.

Tada ova udruga, koja je osnovana sa 'svrhom osmišljavanja i provedbe novih te usavršavanja postojećih edukativnih, kulturnih, zabavnih i športskih sadržaja i projekata integriranih u svakodnevni život ljudi, očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta i vrednota Hrvatske i Hercegovine', nije imala nijedan realizirani projekt ni mrežnu stranicu.

Svestrani Madžar je uz sve to glavni tajnik udruge Cro unum, čiji je predsjednik bivši ministar znanosti i obrazovanja Dragan Primorac. Usto je član liječničke komisije Hrvatskog rukometnog saveza, a angažiran je i kao član liječničke komisije Dinamove nogometne škole.

U predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar Kitarović bio je zadužen za logistiku, iako nije bio medijski isturen. Uz predsjedničku kandidatkinju HDZ-a može ga se vidjeti tek na nekoliko fotografija.